Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 november 2015

Vliko verhuist in zomer 2016 naar Zoeterwoude

Afvalbedrijf Vliko verlaat volgende zomer Leiderdorp voor Zoeterwoude. Hier moeten twee moderne hallen verrijzen voor de op- en overslag van afval.

Vliko, momenteel gevestigd aan de Achthovenerweg in Leiderdorp, vertrekt in 2016 naar Zoeterwoude. "Sindskort is de definitieve milieuvergunning van kracht. Binnenkort gaat de eerste paal de grond in op onze nieuwe locatie", zegt Louis Sciarli, algemeen directeur van Vliko.

De huidige locatie in Leiderdorp voldeed in meerdere opzichten niet meer aan de visie van Vliko. "Met de nieuwbouw op het bedrijventerrein in Zoeterwoude is Vliko klaar voor de toekomst", stelt Sciarli. "Logistiek gezien heeft de nieuwe locatie vele voordelen met de nabijheid van de A4 en N11." Hierdoor kunnen de werkzaamheden op een efficiëntere en duurzamere manier worden uitgevoerd.

In de twee grote hallen die Vliko op de nieuwe locatie laat bouwen moeten de verschillende afvalstromen, zoals papier, plastic, bouw- en sloopafval, hout en puin duurzaam vanaf de zomer worden gescheiden. Het gescheiden afval moet vervolgens elders worden verwerkt voor recycling of hergebruik.

Gerelateerde artikelen