Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 24 items gevonden.

Sorteren op  

Europese Week van de Afvalvermindering

De Europese Week van de Afvalvermindering is een initiatief ter bevordering van sensibiliseringsacties rond een duurzaam grondstof- en afvalbeheer gedurende één week.

Kennisbijeenkomst Gemeenteprogramma Zwerfafval

De Kennisbijeenkomsten van NederlandSchoon zijn praktische, interactieve sessies speciaal voor beleidsmedewerkers en bestuurders die meer wil weten over hoe je in je gemeente aan de slag gaat met een integrale zwerfafvalaanpak. Deze editie gaat over slimmer schoonhouden en handhaving.

2e Minisymposium Logistiek Bedrijfsafval

In november 2018 organiseerde Rijkswaterstaat Leefomgeving het mini-symposium Slimme Logistiek Bedrijfsafval. In het daaropvolgende jaar hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan, dus is er nu een tweede editie.

Kennissessie Circulariteit en m.e.r.

Kennissessie over de invloed van de circulaire economie op milieueffectrapportages. De doelgroep bestaat uit medewerkers bij gemeenten, provincies en adviesbureaus.

European Bioplastics Conference

De 14e editie van de European Bioplastics Conference, georganiseerd door EUBP.

Introductie MijnILT

MijnILT is het webportaal waarmee afvalbedrijven gemakkelijker Evoa-vergunningen kunnen aanvragen. Ze regelen er ook zaken mee rondom de buitenlandheffing en doen er transportmeldingen mee. Deze bijeenkomst is bedoeld als introductie tot het systeem.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mailadres introductie.mijnilt@ilent.nl met in de onderwerpregel “Ik kom naar de introductiebijeenkomst over MijnILT”.

Kick-off plastics in het milieu

NEN organiseert een informatiebijeenkomst over plastics in het milieu. De bijeenkomst is voor belanghebbende partijen die actief zijn op het gebied van plastics in het milieu. De deelnemers krijgen verschillende inzichten en er zijn discussie- en brainstormsessies.

De Week van de Tuinbouwreststromen en papier en textiel

Greenport West-Holland organiseert De Week van de Tuinbouwreststromen en papier en textiel, met onder meer een mini-symposium over biobased toepassingen van tuinbouwreststromen en een excursie naar Schut Papier in Heelsum.

Plastic: Design for Sustainability

Congres over het duurzaam ontwerpen van plastic producten en verpakkingen.

Symposium: De industrie maakt het circulair!

Symposium over het ontwikkelen van kennis en technologie en het opschalen naar zo veel mogelijk bedrijven van de circulaire economie. Doelgroep is ondernemers uit de maakindustrie.

European Industry & Energy Summit

TNO, FME en Industrielinqs organiseren de European Industry & Energy Summit, een congres over de rol van de procesindustrie en energiesector in het klimaat. Daarbij is er ook aandacht voor circulaire processen, zoals chemische recycling.

ISO Technical Committee 'Circular economy'

Bijeenkomst van Nen over de Nederlandse normcommissie 'Circulaire economie'.

Cleantech Tomorrow Café

Tijdens het Cleantech Tomorrow Café worden opbrengsten en resultaten van de Cleantech Tomorrow Tour gedeeld. De thema's energietransitie en circulaire economie staan centraal.

Kennisbijeenkomst 'Bestaat de perfecte verpakking?'

Kennisbijeenkomst van de NVRD en de Young Professionals over duurzaam ontwerp van verpakkingen.

International Electronics Recycling Congress 2020

Tweedaags internationaal congres over AEEA-recycling met beurs, netwerkdiner en excursie voor autoriteiten, industrie en academici.

Sustainability Leaders Forum

Bijeenkomst over duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk, georganiseerd door Edie.

Circular Materials Conference

Congres voor de Noordse regio over het gebruik van circulaire materialen.

Plastics Recycling Show Europe 2020

Evenement voor de plasticrecyclingsector in Europa, om te netwerken, kennis uit te wisselen en innovatieve technologie te laten zien.

CineScience movietalk: Wasted! The story of food waste

In deze movietalk nemen ir. Toine Timmermans en Sanne Stroosnijder je mee op weg naar een Zero Waste Society. In de documentaire Wasted! zie je hoe bekende chef-koks uit allerlei voedselproducten iets moois maken en zo bijdragen aan een betrouwbaarder voedselsysteem.

AO Circulaire Economie

Op de agenda van dit algemeen overleg staat onder meer de CO2-berekening achter de importheffing.