Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 38 items gevonden.

Sorteren op  

Week van de Circulaire Economie 2020

Week georganiseerd door circulairondernemen.nl waarin bedrijven kunnen ontdekken of de circulaire economie ook iets voor hen is. Bijeenkomsten voor verschillende bedrijfstakken en specialisaties over circulaire oplossingen, ideeën businesscases.

Nationale Conferentie Circulaire Economie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en partners organiseren de tweede jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie.

Economische missie naar Israël en de Palestijnse Gebieden

Economische missie naar Israël en Palestijnse Gebieden met minister Kaag, met aandacht voor onder meer circulaire innovaties, afvalverwerking en -management, circulair bouwen en slopen en plastic en verpakkingen.

Sustainability Leaders Forum

Bijeenkomst over duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk, georganiseerd door Edie.

Nieuwe banen in de circulaire economie

In 2050 moet Amsterdam een circulaire stad zijn, die al haar grondstoffen hergebruikt. Volgens werkgeversorganisaties levert dat zomaar tienduizenden nieuwe banen op, maar welke banen zijn dat dan? Wie gaan daar handen en voeten aan geven? En hoe leiden we de duurzame werknemers van de toekomst op?

Kick-off Planet Finance & Circular Transition

Financiële professionals spelen een cruciale rol in het realiseren van haalbare businesscases en daarmee een cruciale rol in de transitie naar de circulaire economie. In deze bijeenkomst biedt KPMG Sustainability concrete handvatten en methodieken.

Circulaire economie, ook in het laboratorium

Programma over circulaire economie in het lab, georganiseerd door LabMakelaar Benelux.

Algemeen overleg PFAS

Algemeen Overleg over PFAS en het tijdelijk handelingskader.

Vakdag NVRD en O&O Geo

NVRD en O&O Fonds GEO organiseren de tweede jaarlijkse Vakdag. Een dag speciaal voor (en door!) de praktische uitvoerders van de branche. Tijdens deze dag wordt dieper ingegaan op persoonlijke ontwikkeling, vernieuwing in de branche en de vertaling van beleid naar uitvoering.

Economische missie Indonesië

Een economische missie naar Indonesië met ministers Kaag, Van Nieuwenhuizen en Bruins. De focus ligt op de sectoren Agri & Food, Life Sciences & Health, Maritiem en Integraal kust- en waterbeheer of Afvalbeheer (circulaire economie) en Watertechnologie.

Internationaal Congres Autorecycling (IARC) 2020

Het Internationale Auto Recycling Congres met verschillende vertegenwoordigers uit de autoketen, academici en autoriteiten

Circular Materials Conference

Congres voor de Noordse regio over het gebruik van circulaire materialen.

Nationaal Recycling Congres 2020

Op 18 maart is het Global Recycling Day. Ter gelegenheid hiervan organiseren FNOI (oudpapier industrie), MRF (metaalrecycling) en VHT (herwinning textiel) een Nationaal Recycling Congres. Ze vieren tevens dat het 100 jaar geleden is dat voorlopers van de organisaties zich in verenigingsverband organiseerden.

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2020

Het jaarlijkse Gemeentelijk Afvalcongres is omgedoopt tot Grondstoffencongres. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en taken op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer en de mogelijkheid te netwerken. Het thema dit jaar is 'Een goed verhaal begint bij jezelf: Laten we afvalscheiding eenvoudig en beter uitlegbaar maken.'

Building Holland 2020

Het thema van de bouwbeurs is dit jaar 'Building the Future Together'. Er is aandacht voor de energietransitie naar een gasloos Nederland en het hergebruik van grondstoffen.

Plastics Recycling Show Europe 2020

Evenement voor de plasticrecyclingsector in Europa, om te netwerken, kennis uit te wisselen en innovatieve technologie te laten zien.

Empack 2020

Empack is een landelijke beurs voor de verpakkingsindustrie.

Sustainable Plastics & Materials Expo 2020

Internationale beurs gericht op duurzame plastics en materialen. De focus ligt op de chemische sector in het noorden van Nederland, met aandacht voor Chemport Europe: Chemical Cluster Emmen & Chemical Cluster Delfzijl en de Vereniging Circular Friesland.

Leernetwerkbijeenkomst Circulaire Ambachtscentra

Tijdens deze bijeenkomst gaat het over waar de 10 huidige pilots staan en welke ontwikkelingen er zijn. Ook kunnen deelnemers in gesprek gaan met betrokkenen uit andere gemeenten.

CineScience movietalk: Wasted! The story of food waste

In deze movietalk nemen ir. Toine Timmermans en Sanne Stroosnijder je mee op weg naar een Zero Waste Society. In de documentaire Wasted! zie je hoe bekende chef-koks uit allerlei voedselproducten iets moois maken en zo bijdragen aan een betrouwbaarder voedselsysteem.