Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 24491 items gevonden.

Sorteren op  

Eerste biokerosinefabriek in Delfzijl

KLM biofuel.jpg

De vraag naar frituurvet en andere organische producten zal flink gaan toenemen als over een paar jaar de eerste kerosine uit afval wordt geproduceerd.

Minder restafval reden voor dekkingstekort Zoeterwoude

Fotolia_34700076_S.jpg

In Zoeterwoude is de doelstelling van 50 kilo restafval per inwoner sneller in beeld gekomen dan gedacht. Een mooi resultaat, dat helaas ook een van de oorzaken is voor een gat in de begroting van de gemeente.

'Groene golf' bereikt Europees Parlement

Bas Eickhout - foto Martin Pluimers.jpg

De Groenen/Vrije Europese Alliantie hebben na de afgelopen verkiezingen voor het Europees Parlement beduidend meer zetels bemachtigd.

Beter herwinnen van metalen uit AEEA

Fotolia_164516784_S.jpg

Wat zou er helpen om tien soorten edel- en zeldzame metalen beter te herwinnen uit afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA)? Een Duits onderzoek doet aanbevelingen.

Alphen-Chaam pakt door met diftar

Fotolia_169146382_S.jpg

De gemeente Alphen-Chaam gaat diftar invoeren. Daarnaast wordt ingezet op een vierwekelijkse inzameling van restafval om de afvalscheiding te verbeteren.

Onrust over grote branden bij Twence en Attero

35253868_s.jpg

In Drenthe on Overijssel ontstaat toenemende onrust over het herhaaldelijk uitbreken van brand bij afvalverwerkers. De gft-verwerking van Twence liep zondag zeer ernstige schade op, waardoor het gft de komende tijd verbrand gaat worden.

Milieugevolgen CO2-afvang Twence nog te onduidelijk

Fotolia_99268994_S.jpg

Twence moet de milieugevolgen van de geplande CO2-afvang van haar afvalenergiecentrale (AEC) in Hengelo beter in kaart brengen.

Platform Ketenoptimalisatie levert eerste resultaten

Baal met plastic folies en verpakkingen.JPG

Het begin van dit jaar opgerichte Platform Ketenoptimalisatie heeft de eerste voorstellen voor nieuwe afspraken in het kader van de Raamovereenkomst Verpakkingen geleverd.

HVC en Rova trekken stekker uit Natuurgas Overijssel

Fotolia_28875664_S.jpg

De vergistingsinstallatie op het terrein van Rova is gesloten. De installatie was te veel aangewezen op alleen het gft van de Rova-gemeenten.

Stabiele groei voor Rova in 2018

Rova 2010 pers 1.jpg

Zowel de activiteiten in afval als die in de buitenruimte lieten groei zien. Door toenemende kosten liep het resultaat echter terug.

Ollongren ziet niets in Nationale Inspectie

minister-ollongren-vert-3.jpg

Het laten samensmelten van alle inspecties in één Nationale Inspectie kent volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geen voordelen ten opzichte van de huidige werkwijze.

Base Packaging maakt biobased afvalzak van groene PE

Zakingezoomd.jpg

Het Westlandse bedrijf Base Packaging claimt als eerste een milieuvriendelijke afvalzak te hebben gemaakt die voor 85 procent gemaakt is van suikerrietafval.

Afvalinzamelvoertuigen in Helmond gaan op waterstof rijden

suez logo.jpg

Na Baetsen Groep en Cure Afvalbeheer gaat ook Suez inzamelvoertuigen inzetten die rijden op waterstof.

Suez verzorgt afvalbeheer Fujifilm Europe

hoge resolutie-1.jpg

Vanaf 1 juni is Suez verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van het afval bij de Tilburgse vestiging van Fujifilm Manufacturing Europe BV.

'Rec heeft geen negatieve invloed op gewassen in omgeving'

Afbeelding 020.jpg

Uit de Reststoffenenergiecentrale (Rec) van Omrin in Harlingen zijn in 2018 wederom geen kwalijke stoffen neergedaald op gewassen op landbouwpercelen.

Subsidie Indiase afvalinzameling onterecht afgewezen

jurisprudentie vrouwe justitia afbeelding.jpg

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een subsidie-aanvraag voor een demonstratieproject voor afvalinzameling in India onterecht afgewezen.

Normen voor meststoffen geharmoniseerd

Fotolia_52883146_XS.jpg

Na ruim drie jaar soebatten worden de normen voor meststoffen uit fosfaten en organische en secundaire grondstoffen in de EU geharmoniseerd.

Kamer wil duidelijkheid over plasticdoelstellingen

Coat_of_arms_of_the_Tweede_Kamer_of_the_States-General_of_the_Netherlands.jpg

De vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat wil van staatssecretaris Van Veldhoven weten welke preventiedoelstelling zij heeft voor de productie van nieuw plastic en welke doelstelling voor het hergebruik van bestaand plastic.

Waardlanden harkt heel Vijfheerenlanden binnen

waardlanden.jpg

Vianen was de enige voormalige gemeente in Vijfheerenlanden waar Waardlanden nog niet inzamelde. Daar komt nu verandering in.

Rijksbrede MVI-criteria geactualiseerd

Fotolia_43417795_S.jpg

De landelijke criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) zijn geactualiseerd zodat inkopers en opdrachtgevers zo duurzaam mogelijk kunnen inkopen.