Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 25670 items gevonden.

Sorteren op  

Oost Gelre breidt aandeelhouderschap Rova uit

20180601_134509.jpg

De gemeente Oost Gelre wil ook het beheer van de openbare ruimte bij Rova onderbrengen, en zal daarvoor een nieuw aandelenpakket aanschaffen.

Gelderse vergunning Veolia vooralsnog niet vernieuwd

Veolia.jpg

Milieuorganisatie Mobilisation for the environment heeft de Provincie Gelderland verzocht de omgevingsvergunning milieu van Veolia Industriediensten B.V. voor Industriepark Kleefsewaard in Arnhem te actualiseren en de natuurvergunning in te trekken. Gedeputeerde Staten weigeren dat vooralsnog.

Website over circulaire economie moet maakindustrie inspireren

Fotolia_162497307_S.jpg

Veel ondernemers uit de maakindustrie hebben gehoord over circulair ondernemen, maar welke kansen hen dit biedt en wat er bij komt kijken, is hen volgens FME en Koninklijke Metaalunie vaak niet bekend. Een nieuwe website moet daar verandering in brengen.

ISDE op de schop

Eric Wiebes.jpg

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat wijzigt de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) per 1 januari 2020 op twee punten.

Drukwerkbranche blijft tegen Ja-Ja sticker strijden

ja-ja-sticker.jpg

Het KVGO en MailDB gaan in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof dat de Ja-Ja sticker in Amsterdam geoorloofd is.

Gezocht: afvalverwerkers die ladingdampen kunnen verwerken

Minister Cora van Nieuwenhuizen 2.jpg

De Taskforce varend ontgassen is door het ministerie gevraagd op zoek te gaan naar afvalverwerkers die ladingdampen kunnen en willen verwerken.

De wereldwijde invloed van circulaire EU

circulaire economie2.jpg

Het streven van de Europese Unie om zo snel mogelijk de transitie naar een circulaire economie te maken, heeft ook verder buiten de Europese grenzen invloed. Bijvoorbeeld op de export van ontwikkelingslanden.

Steeds meer vervuiling tussen het gft

67975509_econic.jpg

In gft-bakken blijken steeds meer materialen te zitten die daar niet in thuishoren, zoals glas, plastic, metaal, textiel en batterijen. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt de Vereniging Afvalbedrijven (VA). Een maximale norm voor vervuiling komt dichterbij.

Arbeidsveiligheid bij afvalverwerkers punt van aandacht

Fotolia_101238130_S.jpg

De Inspectie SZW gaat in 2020 in het kader van het programma Industriële arbeid uitgebreid aandacht besteden aan de arbeidsveiligheid in de afvalverwerkende industrie.

4evergreen moet vezelgebaseerde verpakkingen boost geven

Jori Ringeman Cepi.jpg

Cepi, de Europese vertegenwoordiger van de papierindustrie, heeft een nieuwe alliantie aangekondigd met de naam 4evergreen. Doel van de alliantie: het vergroten van de bijdrage van op vezels gebaseerde verpakkingen aan een circulaire en duurzame economie.

Duurzaam plakband in strijd tegen plasticsoep

Fotolia_125820453_S.jpg

Voor het eerst is er in Nederland biologisch afbreekbaar plakband beschikbaar dat gerecycled kan worden. Dat claimt Laro Tape uit Ommen, dat de duurzame verpakkingstape 'Monta biopack' op de markt brengt.

'Concept van biomassa verbranden verdedigbaar'

Eric_Wiebes_2015_(1).jpg

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat begrijpt de zorgen rond biomassa, maar vindt biomassa als vorm van energieopwekking wel uiterst verdedigbaar.

Nederland scoort 7e plaats in Europese SDG-index

duurzame-ontwikkeling SDG2.png

De bijdrage van Nederland aan het halen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties is relatief lang niet slecht, maar Denemarken, Zweden, Finland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk doen het voorlopig beter.

Nauwelijks nog afvalbedrijven in Transparantiebenchmark

image_filter.png

In de Transparantiebenchmark, een tweejaarlijks onderzoek naar de transparantie van MVO-verslaglegging onder de 500 grootste bedrijven van Nederland, staan anders dan een aantal jaren geleden nauwelijks nog afvalbedrijven.

Kort geding EEW tegen 'disproportionele' Avu-aanbesteding

Rechtbank Utrecht.jpg

Is de aanbesteding van de verwerking van het restafval en gft van de gemeenschappelijke regeling Afval Verwijdering Utrecht (Avu) rechtmatig? EEW stelt voor de rechter dat de aanbesteding buiten proporties is, Avu vindt dat EEW heeft zitten slapen.

'Textielproductie en -consumptie moet meer circulair'

clothes-166848_1920.jpg

Textiel is na voedsel, huisvesting en transport de vierde grootste bron van milieudruk veroorzaakt door Europese huishoudens.

10 procent IenW-projecten heeft knelpunt door PFAS

74467713_s.jpg

De PFAS-kwestie leidt op dit moment tot significante gevolgen bij ongeveer 10 procent van de IenW-projecten die door Rijkswaterstaat en ProRail worden uitgevoerd.

Feve start campagne voor meer glasrecycling

Recycling4_Feve.jpg

Met een nieuwe campagne wil brancheorganisatie Feve het aandeel glasverpakkingen dat gerecycled wordt in 2030 opkrikken naar 90 procent.

Cramer kondigt 'kruistocht' aan op Recyclingsymposium

Jacqueline Cramer.jpg

Het Betonakkoord wordt alleen een succes als opdrachtgevers er serieus mee aan de slag gaan. Wat de trekker van het akkoord Jacqueline Cramer betreft moeten zij hier desnoods toe worden gedwongen.

Nuttige oplossingen voor vrij toepasbare bodemassen

Beeld zonnepark Wieringermeer fundering Solarbase.jpg

De combinatie VOF Rock Solid Afvalzorg is gespecialiseerd in het be- en verwerken en toepassen van AEC-bodemassen. Het bedrijf speelt in op de laatste ontwikkelingen en maakt hierbij gebruik van de nieuwste technieken. De blik is altijd gericht op de toekomst, het vrij toepassen van AEC-bodemassen conform de Green Deal. Vanaf 2020 wordt dat immers de regel.