Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 23252 items gevonden.

Sorteren op  

PRP-installatie van Attero in timelapse video

attero kunststofopwerkingsinstallatie ldpe.jpg

De bouw van Attero's Polymeren Recycling Plant in Wijster is gevangen in een zogenoemde timelapse-video.

Gemeente Renswoude wijzigt afvalinzameling

GeesinkNorba LiOn Power pro 5.jpg

Om meer grondstoffen te recyclen en minder restafval over te houden, verandert Gemeente Renswoude de afvalinzameling vanaf 1 januari 2019.

Nederland moet tempo maken met Klimaatakkoord

Gerben Jan Gerbrandy - foto Sebastiaan ter Burg.jpg

Het Europees Parlement heeft ingestemd met drie wetten die het Europese energiebeleid voor de komende twaalf jaar zullen bepalen. De wetten leggen Nederland een harde deadline op: eind 2018 moeten de onderhandelingen over het Klimaatakkoord zijn afgerond.

SGP wil vrijstelling afvalstoffenbelasting voor asbest

dreamstime_17742999.jpg

Met een amendement op het Belastingplan 2019 wil de SGP voorkomen dat er afvalstoffenbelasting betaald moet worden over asbest. Verder lijkt de Kamer weinig problemen te hebben met het voorstel om de afvalstoffenbelasting volgend jaar fors te verhogen.

Risico's chemische stoffen en nanomaterialen onderschat

nanomaterial.jpg

Synthetische stoffen blijken het milieu sterker te vervuilen dan labtesten voorspellen. De systematiek voor onderzoek naar de risico's van stoffen moet op de schop.

Duitse metaalrecyclers Scholz en TSR pleiten voor Recyclingraad

reichstag-1358937_1920.jpg

Ondanks de hoge inzamelpercentages in Duitsland is naar schatting minder dan een vijfde van de grondstoffen in de industrie afkomstig van gerecycled materiaal. Een nieuw op te richten Nationale Recyclingraad moet de recycling stimuleren.

Teuton Z55 veelzijdige traagdraaiende shredder

TEUTON_real_freigestellt (2).jpg

Met de Teuton Z55 uit de Eggersmann groep kan Van Bemmel Recycling, onderdeel van de Van Laecke Group, klanten de meest veelzijdige traagdraaiende shredder op de markt aanbieden.

Vernieuwd concept voor Recycling 2018

181016 Recycling-Afb-HR-CMYK5.jpg

Vakbeurs Recycling richt zich de aankomende editie op de gehele afvalketen. Behalve aandacht voor ontwikkelingen in recycling en verwerking van afval is er ook aandacht voor inzameling, transport, sortering en opslag van afval. Verder zijn er een Bouw en Sloop Area, Schroot en Metaal Area en wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een demoplein.

"Ik had gehoopt dat we het probleem kunststof hadden opgelost"

Fotolia_125946899_S.jpg

De Stichting Afvalfonds heeft een voortgangsrapportage uitgebracht over de eerste fase van het onderzoek naar de vernieuwing van de verpakkingsketen en tegelijkertijd de tweede fase opgesteld.

Kunstgrasveld met rubbergranulaat niet in de ban

Fotolia_116079062_S.jpg

Het uitstrooien van rubberkorrels over kunstgrasvelden wordt niet verboden. Wel moeten gemeenten worden gestimuleerd te kiezen voor duurzaam en circulair beheer van deze sportvelden.

27,2 miljoen euro om asbest in Vlaanderen te verwijderen

Anthophyllite_asbestos_SEM.jpg

De Vlaamse regering biedt haar burgers financiële steun om asbest uit hun woningen te verwijderen. In totaal wordt 27,2 miljoen euro vrijgemaakt, onder meer voor de asbestinzameling op recyclageparken. Go4Circle is blij met dit plan.

Subsidie op stoken schoon afvalhout blijft

wood-825792_1280.jpg

PvdD-Kamerlid Eva Akerboom is er niet in geslaagd haar collega's in de Tweede Kamer te overtuigen een eind te maken aan de subsidiëring van het stoken van schoon afvalhout.

Kamer wil actie voor meer circulaire bouw en textielsector

Tweede_kamer.jpg

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de regering in actie komt om de bouw meer circulair te maken. Ook moet de regering met de textielsector in gesprek over onder andere de opschaling van de textielinzameling en -recycling.

Daf begint levering nieuwe wagens voor Renewi

Renewi-DAF-CF-FAN-6x2_1.jpg

De eerste van een serie nieuwe voertuigen van Daf aan Renewi is op 8 november in Eindhoven afgeleverd.

Re-Teck opent vestiging in Breda

Fotolia_81333179_S.jpg

Verwerker van gebruikte elektronische apparatuur Re-Teck heeft zijn eerste Nederlandse vestiging geopend in Breda. Het bedrijf wil er maandelijks onderdelen en materialen van zo'n 30.000 tot 50.000 smartphones geschikt maken voor hergebruik.

Rec uit productie na ketellekkage

Afbeelding 020.jpg

De Reststoffenenergiecentrale (Rec) in Harlingen is maandagmiddag uit productie gegaan vanwege een storing. Omrin meldt dat het om een ketellekkage gaat.

Coca-Cola: volgend jaar helft van flessen met r-pet

coca-cola-1449843_1280.jpg

Eind volgend jaar wil Coca-Cola dat de plastic frisdrankflessen die ze aanbiedt voor verkoop voor de helft uit gerecycled pet bestaan.

Arbeidsmarkt afvalsector: lastig maar geen paniek

De arbeidsmarkt barst uit zijn voegen. Veel bedrijven kunnen hun vacatures niet meer vervullen. Hoe zit het eigenlijk in de afvalsector? Lastig, zo blijkt. Vooral de vijver met chauffeurs is vrijwel leeg. En dus boren afvalbedrijven hun creativiteit aan om operationeel personeel aan zich te binden. Dat lukt aardig.

Afvalbenchmark: minder restafval, meer afvalscheiding

Fotolia_79704378_M.jpg

Deelnemers aan de Benchmark Huishoudelijk Afval produceerden in 2017 minder restafval dan een jaar eerder. Ook scheidden zij meer afval voor (materiaal)hergebruik.

Een appchauffeur is een nepchauffeur

Paul van der Linde 2012.JPG

Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden is een belangrijke oorzaak van het sterk toenemend aantal ongevallen in het verkeer. Nog niet onderbouwd door keiharde cijfers, maar een vermoeden zo hard als staal. De transportsector, bij monde van TLN, neemt zijn verantwoordelijkheid en wil maatregelen om het gebruik überhaupt te voorkomen.