Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 30996 items gevonden.

Sorteren op  

Proef Cyclus moet leiden tot betere afvalscheiding

96619494_s.jpg

Met een proef in de gemeente Krimpen aan den IJssel wil Cyclus de afvalscheiding verbeteren.

Toparbiter Kuipers fluit af op vakdag over veiligheid

Bjorn Kuipers_9.jpg

De NVRD en het O&O Fonds GEO organiseren op 9 maart voor de derde keer 'De Vakdag'. De dag staat in het teken van veiligheid en ontwikkeling.

Regels tegen wegwerpplastic ook in België van kracht

fly-d-ypTIBoKiYvs-unsplash.jpg

Na enige vertraging bij de implementatie zijn regels tegen wegwerpplastics, wattenstaafjes en plastic verpakkingen nu ook van kracht in België. Het verbod op lichte draagtassen laat nog even op zich wachten.

ACM pakt misleidende duurzaamheidsclaims aan

ACM Leidraad_duurzaamheidsafspraken.png

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onderzoek gedaan naar misleidende duurzaamheidsclaims in de energiesector. Naar de twee energieleveranciers waar de autoriteit de meeste misleidende claims zag, start ze een vervolgonderzoek.

Wanneer volgt de wijdverbreide overstap op recyclaat?

Fotolia_187739349_S.jpg

Gerecycled plastic levert vergelijkbare prestaties als nieuw plastic, maar kampt nog steeds met een gebrek aan vertrouwen.

Boekhouden moet anders in circulaire economie

14586595_s.jpg

Om te overleven in de 21e eeuw moeten bedrijven meer meten dan financiële impact alleen. Dat concluderen experts op het gebied van circulaire economie en accountancy.

Recycling zonnepanelen behoeft hogere bijdrage

Frameless_PV_modules.jpg

De huidige afvalbeheerbijdrage voor zonnepanelen is voldoende om de huidige kosten te dekken, maar is niet gericht op de financiering van toekomstige kosten.

EU-lidstaten verdeeld over duurzaamheidscriteria biomassa

rob-jetten-4.jpg

Klimaatminister Rob Jetten ziet dat niet alle EU-lidstaten warm lopen voor scherpere duurzaamheidscriteria voor biomassa. Met gelijkgezinden hoopt hij de tegenstribbelaars alsnog te overtuigen van het belang van een aanscherping.

Europese Green Deal stuwt prijzen secundaire grondstoffen

Fotolia_60019422_S.jpg

De toenemende vraag naar grondstoffen zorgt wereldwijd voor hogere prijzen voor primaire grondstoffen. Overstappen op gerecycled plastic, papier of metaal biedt geen soelaas, want ook daarvan schieten de prijzen omhoog. “Door de Europese Green Deal is de vraag naar recyclaat gestegen, maar er wordt nog te weinig gerecycled om hieraan te voldoen.”

RWS zoekt gegevens om eigen CE-prestatie te meten

PIXNIO-2658135-1500x1125.jpg

Ook Rijkswaterstaat moet in 2050 circulair zijn. De dienst die verantwoordelijk is voor de grote infrastructurele werken in Nederland vraagt zich af hoe dat bepaald moet worden.

Implementatie EU-afvalwetgeving is laaghangend fruit

169390106_s.jpg

Als de EU de bestaande afvalwetgeving volledig implementeert, kan dat jaarlijks de uitstoot van 150 Mton CO2-equivalenten besparen. Met meer ambitieus beleid loopt de besparing op tot 296 Mton.

Jaarbeurs stapt over op circulair tapijt

c2c certificaat zilver.jpg

JMT Floorcoverings wordt de nieuwe tapijtleverancier van Jaarbeurs Utrecht en gaat daar cradle-to-cradle tapijt leveren.

Remondis weert zich tegen 'eenzijdige visie' kartelbureau

20170922_100551.jpg

Het aangekondigde sectoronderzoek van het Duitse kartelbureau is Remondis in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens het bedrijf wordt niet voldaan aan de voorwaarden om een sectoronderzoek te starten.

Kabinet wil staatssteun voor sluiten AEC's

53572394_s.jpg

De Nederlandse overheid is blij dat de voorgestelde nieuwe EU-wetgeving voor staatssteun meer ruimte biedt voor de circulaire economie, maar vraagt ook om steun voor het sluiten van afvalenergiecentrales.

'Recycling van afvalplastic misschien niet volledig circulair'

provincie-zuid-holland.jpg

Volgens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland passen de plannen van ExxonMobil voor een plasticrecycling fabriek misschien niet volledig in een circulaire economie.

Planten nemen nanoplastics op

zui-hoang-8ZFHApJuk10-unsplash.jpg

Plasticdeeltjes kunnen via planten ook (in beperkte mate) in het voedsel van mensen terecht komen.

Fead denkt mee over opname afvalverbranding in EU-ETS

53572394_s.jpg

Volgens het voorstel van EP-rapporteur Peter Liese, zou afvalverbranding in 2028 onder het Europese emissiehandelsysteem kunnen worden gebracht. Om goed zicht te krijgen op de effecten daarvan, draagt brancheorganisatie Fead een lijst met beoordelingsaspecten aan.

Sap met extra suiker valt ook onder statiegeld

20211201_145323.png

Na een klacht van Recycling Netwerk bevestigt de Inspectie Leefomgeving en Transport dat plastic flessen met sappen waar water en suiker aan toe zijn gevoegd ook onder de statiegeldregeling vallen.

Afval transporteren in Europa moet simpeler

88486782_l.jpg

Afvalbedrijven vinden dat beperkingen aan afvaltransporten binnen de EU gecompenseerd moeten worden met maatregelen die de markt voor recycling en nuttige toepassing verbeteren.

Digitale kassabon moet zorgen voor papierbesparing

picture_scan_S+card_selfscan.jpg

In België kunnen supermarktklanten kiezen voor een digitale kassabon in plaats van de klassieke papieren bon.

  │1  2  3  8  35  224  1550  │    Volgende