Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 21716 items gevonden.

Sorteren op  

'Meer promotie voor biobased producten'

DSC02262.JPG

Door biobased producten te promoten, zorgt de Europese Unie voor een versterking van de bio-economie in de Europese Unie. Dit is een van de acties in de aangepaste EU-strategie, waarvoor het Bio-based Industries Consortium (BIC) pleit.

Zwart kunststof verdwijnt bij Plus

Fotolia_63844253_S.jpg

Supermarktketen Plus wil in 2018 alle verpakkingen gaan toetsen op milieu-impact. De verpakkingen van zwart kunststof verdwijnen sowieso uit de winkel.

Staatssecretaris bevraagd over circulaire economie

Stientje Velthoven 2.jpg

Het AO Circulaire Economie werd gedomineerd door het statiegelddebat, maar er werd ook gesproken over de transitie naar een circulaire economie. Een greep uit de onderwerpen waar staatssecretaris Van Veldhoven de komende tijd mee aan de slag gaat.

Duh richt pijlen op Duitse AEEA-wet

DSC02322.JPG

Niet alleen de inzamelplicht voor gft, ook de wet voor inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) doet niet wat 'ie moet doen.

Rijk lanceert Grondstoffenscanner

voorpagina transitieagenda 5.jpg

Met de Grondstoffenscanner kan elk bedrijf zien welke grondstoffen in een product of halffabricaat zitten.

ASW hoeft salaris ontslagen werknemer niet meer te betalen

Fotolia_169171947_M.jpg

Een voorlopige voorziening die regelde dat Afvalservice West een ontslagen medewerker moest doorbetalen, is opgeheven.

Ook microplastics in gebotteld water

bottles-60479_1920.jpg

Plasticdeeltjes komen niet alleen in zee- en kraanwater terecht - ook gebotteld water blijkt vaak plastic te bevatten.

Schulze is nieuwe Duitse minister voor Milieu

Svenja Schulze SPD.jpg

Svenja Schulze (SPD) geldt sinds donderdag 15 maart als de nieuwe minister van het Bondsministerie Milieu, Natuurbehoud en Nucleaire Veiligheid (BMU) in Duitsland.

Gemeenteraad Leiden kiest voor nascheiding

20180309 AVR Nascheidingsinstallatie_008.jpg

De gemeenteraad van Leiden is vlak voor de verkiezingen met grote meerderheid akkoord gegaan met een plan om nascheiding in te voeren. De doelstellingen moeten wel een tikje ambitieuzer.

Oppositie niet onder de indruk van 'doorbraak statiegeld'

Fotolia_84926734_M.jpg

Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt zich achter het statiegeldcompromis van staatssecretaris Van Veldhoven te scharen. Het bedrijfsleven krijgt, al is dat volgens sommige Kamerleden tegen beter weten in, een laatste kans.

'Omzetting Duitse groenafvalwet faalt'

Fotolia_93712755_S.jpg

Nog altijd is de verplichte inzameling van groenafval in veel Duitse regio's niet goed geregeld. Zeker 26 regio's en steden voldoen niet aan hun verplichtingen.

Onderzoek naar relatie puin en asbest in bodem bijna klaar

Fotolia_54165032_S.jpg

Is de aanwezigheid van puin een goede voorspeller van asbest in de bodem? Het onderzoek hiernaar loopt op zijn eind en de verwachting is dat er veel belangstelling is voor de resultaten.

Britse heffingen om plastic afval aan te pakken?

plastic-screw-caps-2111253_1920.jpg

De Britse overheid wil onderzoeken hoe belastinghervormingen of heffingen helpen om plastic afval aan te pakken. Dat heeft de Britse politicus Philip Hammond laten weten.

LDPE-draagtas met stevig handvat milieuvriendelijkst

4926630295_571c8fb8f8_o.jpg

Vergeet de katoenen of de biodraagtas: nieuw onderzoek toont aan dat het gebruik van plastic draagtassen het beste is voor het milieu.

'Bedrijfsleven schrijft niet mee aan wetgeving'

Fotolia_3086910_S.jpg

Het beeld uit 'Beerput Nederland' dat het bedrijfsleven ook na overtredingen actief meeschrijft aan wet- en regelgeving, herkent staatssecretaris Stientje van Veldhoven niet. Bij de totstandkoming van Lap3 was de inspraakprocedure uiterst transparant.

VNG-tip voor Kamerleden: focus op kwaliteit verpakkingen

Fotolia_143247283_S.jpg

De VNG wil dat meer verpakkingen goed recyclebaar zijn, en daarover duidelijke afspraken maken met de verpakkingsindustrie.

Van Veldhoven niet eens met Hörchners conclusie Schoon Belonen

drs.-s.-van-veldhoven-5431-2.jpg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat deelt de conclusie uit het rapport 'Evaluatie naar de zwerfafvalpilot Schoon Belonen' van afvaladvocaat Rogier Hörchner niet.

Handhaafbaar of drijfzand?

Stijn Boot (advocaat) web4.jpg

De rechtbank Oost-Brabant waarschuwt handhavers met een uitspraak in een zaak tussen een provincie en een groenrecyclingbedrijf voor hun verantwoordelijkheid voor een duidelijke en actuele vergunning. Als niet duidelijk is wat er precies is aangevraagd en vergund, komt deze onduidelijkheid voor risico van het bevoegd gezag en niet voor risico van de vergunninghouder.

LyondellBasell en Suez ronden transactie QCP af

QCP ondertekening 17 april.jpg

Door allebei voor 50 procent partner te zijn in het kunststofrecyclingbedrijf Quality Circular Polymers (QCP), dragen kunststof- en chemiebedrijf LyondellBasell en Suez bij aan de doelstellingen van de circulaire economie.

Dik-Faber verzorgt aftrap Fibersort Machine

folded-443509_1920.jpg

Vanwege de "grote impact" van de Fibersort machine, wordt er een extra openingsfeestje georganseerd voor de textielsorteermachine.