Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 32950 items gevonden.

Sorteren op  

VNG uit zorgen over voortgang in circulaire economie

Fotolia_162497307_S.jpg

Aan de vooravond van de behandeling van de begroting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben gemeenten nog wel enkele aandachtspunten voor Kamerleden.

D66 pleit voor ecolabel op kleding

Kiki Hagen persfoto.JPG

Met de introductie van ecolabel op kleding, een zogeheten Eco-score, wil coalitiepartij D66 een stap zetten in de richting van een circulaire kledingindustrie.

Jetten positief over moties recyclaat en mestvergisting

Plenaire Zaal _ Tweede Kamer _ tijdelijke locatie.jpg

De twee moties die Tweede Kamerlid Henri Bontenbal (CDA) indiende, konden op waardering rekenen van minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie. Onder meer over de inzet op een minimumhoeveelheid recyclaat in plastics.

Meer circulariteit door MVOI bij overheden?

Fotolia_199500177_S.jpg

Met een feestelijk ondertekenmoment is het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025 van start gegaan. Het kan een belangrijke impuls blijken voor de circulaire economie in Nederland.

Nederland hamert op 'ambitieuze herziening verpakkingsrichtlijn'

vivianne-heijnen-7.jpg

Samen met Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg heeft Nederland bij de Europese Commissie benadrukt dat de herziening van de verpakkingsrichtlijn moet worden aangegrepen om een grote slag te maken voor het milieu.

Duurzame beleggers missen verantwoordelijkheid bij bedrijven

37600847_s.jpg

Bedrijven moeten ambitieuzere en concretere doelen stellen om het gebruik van plastic effectief te verminderen, vindt een groep Nederlandse beleggers.

Amsterdam wil stad 'schoon scheuren'

oud papier en karton inzameling.jpg

Een nieuwe campagne moet Amsterdammers aansporen om kartonnen dozen en verpakkingen niet naast de container te zetten, maar deze klein te scheuren voor ze de container in gaan. Het moet verstoppingen van containers voorkomen.

EU zet zich in voor mondiale oplossing plasticvervuiling

20191008_EP-092287B_WME_388_RESIZED_L.JPG

De Europese Unie is toegetreden tot de 'High Ambition Coalition to End Plastic Polution' en gaat zich dus inzetten voor mondiale afspraken om plasticvervuiling te stoppen.

Rova start elektrische inzameling in Amersfoort

Elektrische zijlader die Rova inzet in Amersfoort.jpg

In het kader van een proeftuinproject van onder andere TNO en VDL Translift zamelt Rova in Amersfoort afval in met een 100 procent elektrische zijlader.

Geschil over statiegeldsysteem op blik “een prachtige casus”

20220523_175537.jpg

Moet er op 31 december 2022 een goed werkend statiegeldsysteem voor blikjes staan? En kan de staatssecretaris nu al handhavend optreden?

Nieuwe CEO bij Interzero Plastics Recycling

Fotolia_29325010_S.jpg

Florian Werner gaat zich inzetten om de plastic recyclingtak van het Duitse Interzero verder uit te breiden.

'Tegengeluid Black Friday groeit'

hetgoed_green-friday_linkedin-2_1080x1080.png

Als geluid tegen 'Black Friday' staan de kringloopwarenhuizen van Het Goed komende vrijdag weer geheel in het teken van Green Friday.

Barcelona en München willen zero waste steden worden

42767438_s.jpg

München en Barcelona hebben een officiële verbintenis ondertekend om 'zero waste' te worden. Een voorbeeld voor Nederlandse steden?

Drankenkartons krijgen kwalificatie 'redelijk recyclebaar'

Fotolia_63294285_S.jpg

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) geeft drankenkartons de kwalificatie 'redelijk recyclebaar' en ziet ook mogelijkheden dat deze drankverpakkingen goed recyclebaar worden.

Meer geld naar Europese groene projecten

geld belastingen.jpg

De Europese Commissie heeft meer dan 380 miljoen euro aan financiering goedgekeurd voor nieuwe Life-projecten voor milieu en klimaat. Ongeveer een kwart van dit bedrag gaat naar circulaire projecten, waaronder ook een paar van Nederlandse origine.

SDE++ met 900 miljoen euro overtekend

rob-jetten-4.jpg

Tijdens de openstelling van de SDE++regeling dit jaar zijn er 2.296 subsidieaanvragen ingediend. Er was vooral veel interesse naar CO2-afvang en -opslag en CO2-afvang en -gebruik.

'Rompslomp dreigt voor vervoer niet-gevaarlijk AEEA'

container-ship-596083_1280.jpg

Nieuwe regels die vastgelegd zijn in het Verdrag van Bazel bemoeilijken het transport van niet-gevaarlijk AEEA, en dat zal ten koste gaan van efficiënte recycling, waarschuwen Europese recyclers.

Systeemheffing PRN daalt in 2023

newspapers-3488861_1280.jpg

De afvalbeheersbijdrage voor het PRN-systeem ligt in 2023 iets lager.

Datagedreven werken

061422 Clever _55371.jpg

Clever Consultancy helpt afvalbedrijven datagedreven te werken, zodat ze hun bedrijfsvoering uiteindelijk nóg efficiënter kunnen uitvoeren.

Miele start verkoop refurbished wasmachines

Washer.600pix.jpg

Ze werken als nieuw en hebben de lange levensduur waar Miele om bekend staat. Miele Nederland biedt voortaan ook refurbished wasmachines aan.

Vorige  1   2   3   8   37   238   1648  Volgende