Archief van artikelen en berichten


Zoek
in

Er zijn 36414 items gevonden.

Sorteren op

Biffa blijft groeien in het VK

1705916968454.jpg

Biffa is op stoom gekomen als het gaat om overnames in het Verenigd Koninkrijk. Na Eco-power, en de gemeentelijke activiteiten van Renewi, breidt het afvalbedrijf nu ook de gevaarlijk afval- en composteeractiviteiten uit.

Gemeenten ook over nascheiding btw-plichtig

geld belastingen.jpg

Ook gemeenten die pmd alleen inzamelen en vervolgens laten nascheiden moeten omzetbelasting betalen voor de vergoeding die ze van Verpact krijgen.

Zorgen over gevolgen van bezuinigingen op bèta-onderwijs

classroom-1699745_1280.jpg

Het kabinet wil flink bezuinigen op het bèta-technische onderzoek en onderwijs en dat baart een flink aantal grote bedrijven en vertegenwoordigers van landelijke topsectoren grote zorgen.

Madlener en Jansen gaan IenW bemannen

017informatiedebat_0.jpg

PVV-ers Barry Madlener en Chris Jansen zijn de kandidaat-bewindspersonen voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het nieuwe kabinet Schoof.

Duitse recyclers dringen aan op scherpere Europese UPV textiel

dreamstime_l_56773520.jpg

De Europese milieuministers moeten geen uitzondering maken voor kleine en sociale ondernemingen. Ook zij moeten aan de UPV voor textiel gaan voldoen.

De sector van de lach

Portretfoto Paul 2022.jpg

Tijdlijnen op social media stonden vol, ontploften bijna. Bakkerijen deden hele goede zaken. Na maanden wind en regen scheen de zon weer uitbundig. En overal zagen we blije en lachende gezichten.  

SNB zet in op fosfaat, stikstof en energie

20181003_133215[1].jpg

Na een wisselend jaar zet SNB de stip op de horizon om slib ook binnen de circulaire economie te brengen.

Grote verschillen in VK over toekomstige CE

dreamstime_m_72880540.jpg

Op 4 juli worden er algemene verkiezingen gehouden in het Verenigd Koninkrijk. De ene partij wil afvalverbranding een halt toe roepen, de andere wegwerpverpakkingen verbieden.

Ook Meerlanden en Rotterdam willen regie vanuit Rijksoverheid

dreamstime_273648768 b.jpg

Het is dweilen met de kraan open. Zo typeert de gemeente Rotterdam het inzamelen en verwerken van lachgascilinders. Bij Meerlanden zijn ondertussen de extra kosten voor afvalverwerking vanwege de lachgascilinders fors toegenomen.

CE gaat niet alleen over afval, ook over economie

Presentatie VA Jaarbericht 2023 bij PreZero.jpg

Bij beleid over de circulaire economie gaat het veel te weinig over economie. Dat is een groot gemis, waarschuwt Nout van Kempen van PreZero.

Nieuw VA-bestuur moet barsten in eenheid lijmen

20240614_122044.jpg

Volgend jaar gaat de Vereniging Afvalbedrijven verder met een nieuwe voorzitter, een nieuwe directeur en met minder leden.

Isvag brengt impact Pfas in restafval in kaart

dreamstime_l_278732515.jpg

Als eerste Vlaamse intercommunale heeft Isvag de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Vito laten onderzoeken wat de impact van Pfas in restafval is.

'Vallen van voertuig' voornaamste verzuimreden

dreamstime_m_65734378.jpg

In 2023 zijn in totaal 492 ongevallen gerapporteerd en zijn er 213 branden uitgebroken in de afvalsector. De respons op de Ongevallenenquête en brandenmonitor liggen echter nog relatief laag.

NVRD en VA klaar voor rondetafelgesprek lachgas

1000020852-01.jpeg

De Rijksoverheid is medeverantwoordelijk voor de problematiek rond lachgascilinders en dient daarom bij te dragen aan oplossingen, vindt de NVRD. De VA maakt zich zorgt over de energielevering als gevolg van schade bij afvalenergiecentrales.

Kamervragen over stofverstuiving bij Heros

Heros Sluiskil 20170608-03.jpeg

De SP wil weten welke gezondheidsrisico's er kleven aan stofverstuiving bij bodemasverwerker Heros in Sluiskil. En monitort de overheid de stofoverlast die inwoners hier ervaren eigenlijk wel goed?

Stichting Open zoekt partner voor recycling zonnepanelen

solar-panel-1393880_1280.png

De recycling van zonnepanelen moet naar een hoger niveau in Nederland. Stichting Open zoekt een partner die hier vorm aan kan geven.

Koningin Máxima bezoekt Fries circulair bedrijvennetwerk

koningin-maxima-2020-01.jpg

Dat de circulaire economie de bijzondere aandacht heeft van koningin Máxima, wordt nog maar weer eens bevestigd. Later deze maand brengt ze een bezoek aan de Vereniging Circulair Friesland.

Rechtbank volgt Hof in zaak Btw-compensatiefonds

dreamstime_m_2000970.jpg

In tegenstelling tot de rechtbank Gelderland beschouwt de rechtbank Zeeland-West-Brabant de inzameling van verpakkingsafval niet als overheidstaak. In haar oordeel volgt de laatstgenoemde rechtbank eerdere uitspraken van de rechtbank Den Haag en het Hof.

Bijna 14 miljoen euro subsidie voor The Ocean Cleanup

dreamstime_m_160518908.jpg

In het kader van de Wereld Oceanen Dag heeft de Nederlands ngo The Ocean Cleanup 15 miljoen dollar subsidie ontvangen van een Amerikaanse liefdadigheidsinstelling. The Ocean Cleanup gebruikt het geld voor schaalvergroting.

Zuid-Holland investeert in drones voor omgevingsdiensten

michal-jakubowski-oQD9uq4Rd4I-unsplash.jpg

Omgevingsdiensten in Zuid-Holland gaan geavanceerde drones gebruiken om onder meer de volumes van afvalbergen vast te stellen.

Vorige  1   2   3   8   40   263   1821  Volgende