Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 29525 items gevonden.

Sorteren op  

Voedselverspilling voorkomen tijdens transport

23372917_s.jpg

Een consortium van kennisinstellingen en bedrijven gaat onderzoeken hoe voedselverspilling tijdens transport tegen aanvaardbare kosten is te voorkomen.

Uitbreiding voor Van Munster

Papierpers Van Munster Recyclers.JPG

Afvalbedrijf Van Munster breidt haar locatie in Oss uit. Papier dat eerder in Heesch werd behandeld, komt na de verbouwing naar de vernieuwde locatie.

Milieubeweging eist steviger beleid tegen wegwerpplastic

17362493_s.jpg

Vanaf 3 juli 2021 worden plastic rietjes, bestek, wattenstaafjes, borden en ander wegwerpplastic verboden. Het is een goed begin volgens een coalitie van Nederlandse milieuorganisaties, maar er is nog veel meer nodig.

Kamerleden sturen aan op alternatief voor importheffing

Tweede Kamer Den Haag.jpg

De importheffing op buitenlands restafval kan wat VVD, D66, CDA en PvdA worden heroverwogen als de regering in overleg met de afvalsector tot een realistisch scenario komt voor de afbouw van afvalverbrandingscapaciteit.

Glasdivisie Viridor naar Sibelco

Fotolia_28048449_S.jpg

Het Vlaamse mineralenbedrijf Sibelco neemt de glasdivisie van het Britse afvalbedrijf Viridor over.

Rechter schorst lasten onder dwangsom

iStock_000018845410_Medium.jpg

Wagro hoeft de lasten onder dwangsom voorlopig niet te betalen, die de provincie Zuid-Holland het bedrijf had opgelegd in verband met het gebruik van Euralcodes.

Ruim 60 organisaties in voorbereiding op Verspillingsvrije Week

Fotolia_96317725_S.jpg

Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 de derde Verspillingsvrije Week. In deze week worden miljoenen Nederlanders geïnspireerd om thuis minder voedsel te verspillen.

Eerste biologisch afbreekbare kunstgrasveld in Emmen

Kunstgras op een sportveld.png

Nog deze zomer bouwen Senbis, Sweco, AnteaSport, Edel Grass en TenCate het eerste biologisch afbreekbare kunstgras voetbalveld ter wereld.

Invest-NL wil zich vooral richten op chemische plasticrecycling

82863804_s.jpg

Invest-NL heeft zich als doel gesteld om de plastic-recyclingcapaciteit in Nederland te verdubbelen. Ook wil ze het totale aantal op Nederland gerichte investeringen in de carbonneutrale en circulaire economie verviervoudigen.

8 miljard euro voor grensoverschrijdende samenwerking in EU

dreamstime_4862533.jpg

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een budget van 8,05 miljard euro voor het Interreg-fonds. Het budget voor grensoverschrijdende projecten in de EU stijgt daarmee met 3 procent.

Brand bij demontagewerkzaamheden HVC

104527101_s.jpg

Bij een korte brand in een koeltoren van HVC in Dordrecht is veel rook vrij gekomen. De brandweer kon echter relatief snel het sein 'brand meester' geven.

Calduran en GP Groot werken samen voor circulaire kalkzandsteen

GP Groot Calduran.jpg

Om de aanvoer van hoogwaardige secundaire grondstoffen voor circulaire kalkzandsteen te garanderen en te optimaliseren slaan Calduran kalkzandsteen en GP Groot recycling de handen ineen.

Verbod op kunststofproducten voor eenmalig gebruik in Staatsblad

17362493_s.jpg

Het Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik treedt per 3 juli in werking. Dit is inmiddels wettelijk vastgelegd.

Meer onderzoek naar werk omgevingsdiensten

Overhandiging rapport Adviescommissie VTH.jpg

Na een vernietigend rapport over de problemen bij omgevingsdiensten kondigt demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een aanvullend onderzoek aan naar het werk van de diensten.

Sloper zonder kranen klaar voor groeispurt

Alliantie 04.jpg

New Horizon Urban Mining is in iets meer dan vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste sloopbedrijven van Nederland. Daarnaast beschikt het bedrijf volgens directeur en oprichter Michel Baars inmiddels over het breedste assortiment aan bouwmaterialen uit urban mining. Tevreden is de ondernemer zelf echter pas als circulair bouwen de norm is in Nederland.

Werk aan de winkel voor Duitse wet bouwafval

building-768815_1280.jpg

Na vijftien jaar onderhandelen heeft het Duitse parlement een nieuwe overkoepelende wet voor bouwafval aangenomen. De branche vindt dat de wet nog niet voldoende uitgewerkt is.

Miljoenen uit herstelfonds naar circulaire chemie Zuid-Holland

100810661_s.jpg

Zes baanbrekende projecten op het gebied van circulaire chemie in Zuid-Holland krijgen 7 miljoen euro uit het React EU fonds voor groen herstel van regionale economieën.

Meerjarig programma over verduurzaming asfalt van start

Fotolia_70132083_L.jpg

Rijkswaterstaat, TNO en TU Delft gaan in het kader van nieuw kennisprogramma over asfalt kijken naar de invloed van veroudering, bindmiddeleigenschappen, additieven en (herhaald) hergebruik van asfalt. 

Attero in PPS Circulaire Groeimedia

Fotolia_49382063_S.jpg

In een nieuwe publiek-private samenwerking rond circulaire groeimedia gaat afval- en energiebedrijf Attero zich richten op het uitwassen en neutraliseren van compost en houtvezel.

Recycling kritieke materialen "blijft ver achter"

stef-blok.jpg

Voor een effectieve energietransitie zijn veel grondstoffen nodig, maar het in de keten houden van kritieke materialen is nu nog moeilijk.

  │1  2  3  7  33  214  1477  │    Volgende