Artikelen


Er zijn 2040 items gevonden.

Sorteren op  

Kamerleden stellen zich voor

Tweede_kamer.jpg

De vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat kent sinds de verkiezingen van maart een nieuwe samenstelling. Niet alle mensen op die lijst, die 34 leden telt, houden zich bezig met afval en circulaire economie. Dat geldt wel voor Peter de Groot (VVD), Kauthar Bouchallikht (GroenLinks), Chris Stoffer (SGP) en Agnes Mulder (CDA). In het Vakblad Afval! stellen zij zich voor en vertellen ze wat de afvalsector de komende jaren van hen kan verwachten.

Bigbagstore.nl: totaalleverancier voor big bags

plo410876-002.jpg

Bigbagstore.nl is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe big bags (FIBC's), gebruikte big bags, big bag containers, big bag cars, big bag messen, netzakken en andere aanverwante producten. Vanuit het distributiecentrum in Emmeloord (Flevoland) distribueert het bedrijf big bags wereldwijd.

The future is clean: Banzo recycling systems

20190516 AVR nascheidingsinstallatie_038.jpg

De toekomst moet 100 procent circulair, dat is zeker. Het is terecht dat er ambitieuze doelstellingen zijn op het gebied van recycling. Maar hoe transformeer je jouw afvalverwerking op een verstandige manier?

Bollegraaf legt laatste hand aan testcentrum

Test center.png

De Bollegraaf Groep is bezig met de bouw van haar spiksplinternieuwe testcentrum op het eigen terrein in Appingedam. De feestelijke opening voor genodigden zal plaatsvinden op 15 september, maar nu al wordt er naar uitgekeken klanten en overige partners rond te gaan leiden.

De beurzen gaan weer beginnen

46067554272_5b57748e52_o.jpg

Een kleine anderhalf jaar is het in de hallen van beurslocaties angstvallig stil geweest, tenzij deze natuurlijk waren ingericht als vaccinatielocatie. Nu gaan vrijwel overal de deuren weer open en dus ook bij de Pollutec en de Plastic Recycling Show Europe.

Iedereen is onbeperkt welkom in beroep!

Stijn_Boot_foto_2016.jpg

Voor afvalbedrijven lijkt een procedure over varkens in Limburg nou niet echt relevant. Maar opeens is dat anders. Totdat de wetgever de wet heeft aanpast, heeft deze zaak namelijk grote gevolgen voor het procesrecht in alle omgevingsrechtelijke procedures.

Rijksoverheid neemt meer tijd voor aanbesteding van afval

Maurice.jpg

In het afgelopen halfjaar leidden elf afval-aanbestedingen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit tot vier opdrachten. De rest is vertraagd en wordt opnieuw naar de markt gebracht. Dit blijkt alles te maken te hebben met een nieuwe systematiek van uitvragen.

Een lesje economie

paul van der linde 2018.jpg

Vandaag een lesje economie. Ik verwacht dat een derde van de lezers gelijk doorbladert, een derde denkt dat hij of zij wat kan leren, en een derde in de handen wrijft en mij keihard probeert te tackelen op fouten.

Door de ogen van ... Willeke Ketting

DSC_2603.JPG

Willeke Ketting, directeur Metaalhandel W. Ketting & Zn./voorzitter Metaal Recycling Federatie (MRF), Pernis

Asbestcement te lijf met afvalzuren

asbetter proces vertaald naar installatie.jpg

Over drie jaar wil Inez Postema, CEO van Asbeter Holding, in de Rotterdamse haven een demonstratiefabriek operationeel hebben, waar jaarlijks 60 kton asbestcement dakplaten en 170 kton industriële restzuren worden verwerkt in een circulair proces. Dit zorgt voor een CO2-reductie van 100 kton.

Rova wil inzicht in circulaire prestaties vergroten

Rova wil meer zicht krijgen op wat verderop in de keten gebeurt met de afvalstromen die zij inzamelt. Want welke circulaire prestatie leveren de aangesloten gemeenten nu eigenlijk en aan welke knoppen kan met elkaar gedraaid worden om die prestatie te verbeteren? Het blijkt nog niet zo eenvoudig te achterhalen.

Zoveelste vertragingsmanoeuvre in statiegelddossier?

40869983_s.jpg

Milieuorganisaties zijn kritisch op het plan van het bedrijfsleven om blikjes buiten supermarkten om in te zamelen. Zij zien er zelfs een 'cynische sabotagepoging' in. Ook Metalen Verpakkingen Nederland en Recycling Aluminium Verpakkingen Nederland zetten hun vraagtekens bij het plan, dat duur en consumentonvriendelijk zou uitpakken.

Optimalisatie van de scheidingsinstallatie

20190516 AVR nascheidingsinstallatie_020.jpg

Zonder scheidingstechnologie kunnen geen grondstoffen uit afval geproduceerd worden. Hoe sneller en nauwkeuriger de techniek hoge kwaliteit uitgesorteerde stromen levert, des te groter de boost voor de circulaire economie. Voor de toekomst is het interessant om te horen waar recyclebedrijven vandaag de dag in investeren en waarom. Een rondgang langs drie bedrijven.

Nascheiding AEB op de rails na valse start

AEB Vlag.jpg

De nascheidingsinstallatie van AEB was sinds de inwerkingtreding onderwerp van discussie, frustratie, teleurstelling én geschil. Wás, want ingrijpende wijzigingen hebben het tij doen keren. “De installatie functioneert nu net zo goed als die van Attero, AVR of HVC/Sortiva”, vindt SI-teamleider Bas van den Ban. “Sterker nog, als wij straks ook de papierfractie kunnen afzetten, dan lopen we voorop.”

Kamer wil realistisch scenario voor afbouw capaciteit AEC's

20191113_092838.jpg

Een ruime meerderheid in de Kamer schaarde zich voor het zomerreces achter een motie die de regering verzoekt te komen met een realistisch afbouwpad voor de Nederlandse afvalverbrandingscapaciteit. Maar wat is realistisch?

Gemak als mantra

Hester Klein lankhorst_1PB1782.jpg

De eenvoudige oplossingen voor het recyclen van verpakkingen zijn gerealiseerd. Als volgende stap wil Hester Klein Lankhorst, sinds 1 januari 2021 algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen, zich inzetten voor een betere afzet van recyclaat. “Kortere ketens zorgen voor goedkopere gerecyclede grondstoffen.”

Zijn afvalinzamelaars recycling- of transportbedrijven?

Europress.jpg

De bovenstaande vraag durven we vaak te stellen. Het optimaliseren van transport stuit vaak op onbegrip en angst bij operationele mensen binnen een inzamelaar. Ongegrond en vooral kortzichtig.

GFE cocons helpen gemeenten met scheiden van afval

Amsterdam 07 - kopie.jpg

In 2050 een volledig circulaire economie is voor MCB Milieu & Techniek een belangrijke stip aan de horizon. MCB ontwerpt en produceert slimme inzamelmiddelen om grondstoffen in te zamelen

Utrecht met Bigbelly aan de (slimme) bak tegen zwerfafval

Bigbelly Utrecht (2) (1).jpg

De gemeente Utrecht kiest in de strijd tegen zwerfafval voor Bigbelly. Een slimme, gesloten afvalbak met unieke zelfperstechniek, die vijf keer minder vaak geledigd hoeft te worden.

Terberg zet net een stap verder

achterlader Van Kaathoven.jpg

Op weg naar een schonere toekomst zetten onze klanten uiteraard ook in op de noodzakelijke vergroening van het wagenpark. Terberg Matec Nederland komt tegemoet aan die vraag met onder andere elektrische inzamel- en reinigingsvoertuigen.

  │1  2  3  5  9  28  102  │    Volgende