Artikelen


Er zijn 2213 items gevonden.

Sorteren op

Circulaire kledingindustrie hoger op politieke agenda

4.jpg

Tweede Kamerlid Kiki Hagen (D66) werd de afgelopen maanden overladen met complimenten voor haar inzet voor een circulaire kledingindustrie. Na het debat over haar initiatiefnota en het door haar opgezette rondetafelgesprek in de Tweede Kamer is het echter de vraag of ze de transitie naar een duurzamere kledingketen werkelijk kan versnellen.

Van Schijndel de partner voor de vooruitstrevende inzamelaar

9J4A9802.jpg

In ruim 30 jaar is Van Schijndel autonoom gegroeid van een kleine hydrauliekspecialist tot 's lands belangrijkste merkonafhankelijke leverancier van onderdelen voor de inzamelwagen.

“We moeten niet wachten tot het misgaat”

20230213_155606.jpg

Sinds het verbod op particulier bezit van lachgas, treffen afvalinzamelaars massaal gedumpte lachgascilinders aan. In afvalenergiecentrales ontploffen de cilinders en zorgen ze voor schade. Brancheverenigingen trekken aan de bel: er is snel een oplossing nodig, voor er echt ongelukken gebeuren.

Voorlichtingscampagne batterijen binnenkort van start

Portretfoto Paul 2022.jpg

Iedereen klaar voor de batterijcampagne? Hij is nu in de maak en wordt in juni uitgerold tijdens de Week van de Veiligheid binnen de afvalbranche. De voorlichtingscampagne moet het aantal batterijen en batterijen in apparaten dat nu verkeerd wordt weggegooid aanzienlijk verlagen.

Roep om regie bij Gemeentelijk Grondstoffencongres

230330GrondstoffenCongres0174.jpg

'Samen werken in de keten' was het thema van het Gemeentelijk Grondstoffencongres 2023. Maar om te komen tot een goede samenwerking tussen gemeenten en bedrijfsleven, is wel regie vanuit het Rijk nodig.

Scania biedt uitgebreide oplossingen voor emissieloze inzameling

8911Geesink BAT IBS 18-10-22 EV Scania.JPG

De elektrificatie van vrachtwagens zal nergens zo zichtbaar zijn als in de binnensteden van gemeentes. Dagelijks zijn duizenden trucks onderweg om afval op te halen en hun waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving - dwars door leefgebieden, scholen, winkelcentra en andere drukke plekken.

“Ik mis gewoon visie”

Marjan Minnesma-portrait1-1091.jpg

Het Urgenda-vonnis uit 2015, inclusief de uitspraak in het hoger beroep van oktober 2018, dwong de Nederlandse overheid sneller grotere stappen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Een van de maatregelen die daarop volgde, was het belasten van de import van brandbaar restafval. Urgenda-directeur Marjan Minnesma snapt die keuze, maar hekelt het gebrek aan langetermijnperspectief.

Uitenhage 30 jaar dé plek voor huur reinigingsvoertuig

Uitenhage verhuur voertuigen.jpg

Dit jaar bestaat Uitenhage Verhuur 30 jaar. Uitenhage is een echt familiebedrijf, dat met een klein team efficiënt inspeelt op de huurvraag en wensen van bedrijven en overheden in de reinigingsbranche.

Heijnen verkiest zorgvuldigheid boven snelheid

IMG20230309131354.jpg

Solide en degelijke maatregelen die op de lange termijn voor grote effecten en de nodige systeemverandering gaan zorgen. Die verkiest staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat boven een 'wonderstokje' voor de korte termijn.

Geesinknorba toont innovaties op RDD

Smartlift.jpg

Maak kennis met de nieuwste innovaties van Geesinknorba op de Reinigingsdemodagen (RDD), op een gloednieuwe locatie in Biddinghuizen. Als toonaangevende speler op het gebied van afvalinzameling presenteert het bedrijf een Norba-achterlader met de revolutionaire GNG-Smartlift en een extra compartiment.

GipsRec.nl recyclet gipsplaten 100 procent

20171128_114447.jpg

GipsRec.nl is een verwerker van gipsafval, voornamelijk gipskarton en -blokken. Ook de verwerking van gasbeton als monostroom behoort tot de mogelijkheden.

Nieuwe tijd staat voor de deur

Cleanmat.jpg

Iedereen die zich in de afvalbranche bezighoudt met wagenparkbeheer, heeft ermee te maken: emissieloze voertuigen, CO2-reductie en milieuzones. Toch zijn nog niet veel inzamelbedrijven voorzien van laadfaciliteiten voor een elektrisch wagenpark.

Veilige reiniging, verwerking en valorisatie van afval

Indaver201222_20_WAN.jpg

Voor haar industriële klanten blijft Indaver investeren in nieuwe installaties en technologieën voor afvalverwerking, maar ook in hoogwaardige afvalrecycling, reiniging en warmtenetwerken. Het afvalbedrijf neemt daarmee een sleutelpositie in de transitie naar een klimaatneutrale, veilige circulaire economie.

MCB Milieutechniek geeft richting aan grondstoffen

0aec96c9-3075-4b32-a82e-fc9584f463aa-original (1).jpg

Het is een subtiele verandering: MCB Milieu & Techniek gaat als MCB Milieutechniek verder met een vernieuwde uitstraling

Ontwikkelingen bij Terberg Matec Nederland

Kaiser Aquastar.jpg

Terberg Matec Nederland (TMNL) levert containerbeladingen, complete inzamelvoertuigen, veegmachines en rioolreinigingsvoertuigen. TMNL is een onderneming van Terberg Environmental, een divisie van de Royal Terberg Group. Het bedrijf heeft recent diverse nieuwe en verbeterde producten aangekondigd.

De volgende stap richting de MRF van de toekomst

Bollegraaf-x-Kirsten-53.jpg

Data spelen een cruciale rol bij het creëren van de materialenrecyclinginstallatie van de toekomst. De vraag naar nauwkeurige dataverzameling en -visualisatie groeit snel in de markt. Met de in de praktijk bewezen Bollegraaf Analyzer speelt Bollegraaf hierop in.

Ik MOET helemaal niets, maar jullie nu even wel!

Portretfoto Paul 2022.jpg

Het houdt me al een tijd bezig, het redden van de aarde of eigenlijk het redden van de mensheid. Twee weken geleden ben ik overtuigd geraakt van het feit dat ik als individu wel degelijk invloed heb op het grotere milieuplaatje.

Af(val)sluitdijk

Mr. Stijn Boot portret 1 uitsnede.jpg

Een bouwconsortium voert in opdracht van Rijkswaterstaat het project uit tot het versterken van de Afsluitdijk. De werkzaamheden zijn in 2019 gestart en er zijn al de nodige tegenslagen ondervonden. Niet de grootste tegenslag, maar wel een vervelende, was dat de omgevingsdienst opgeslagen bouwstoffen niet als bouwstoffen zag, maar als afval.

Van vuilniswagen tot veegmachine

Foto veegmachine (1).jpg

De Reinigingsdemodagen zijn al twintig jaar een begrip in de professionele reinigings- en afvalverwerkingsbranche. Dit jaar vinden ze plaats op 7 en 8 juni, bij Flevonice in Biddinghuizen.

Pionieren in plasticrecycling

Dennis Jorissen en Bas van den Ende BVDER.JPG

Bas van den Ende Recycling verwacht dit jaar te groeien naar de recycling van 90 kton harde kunststoffen, mede dankzij de overname van Plastic Recycling Company. En dit is pas het begin. Nieuwe overnames en innovaties bieden verdere groeikansen. “We zijn eerder geneigd flink te investeren als de politiek duidelijkheid geeft.”

Vorige  1   2   3   5   10   30   111  Volgende