plaatje 14689

Ketenovereenkomst definitief op de schop

De VNG heeft Verpact laten weten de Ketenovereenkomst Verpakkingen niet met 5 jaar te willen verlengen per 1 januari 2025. Gemeenten zullen met het verpakkend bedrijfsleven tot nieuwe afspraken moeten komen.

Nieuws

Snellere aansluiting op energie-infrastructuur voor recyclers

plaatje 13244

Het kabinet ziet mogelijkheden om nieuwe recyclingcapaciteit versneld aan te sluiten op de energie-infrastructuur. Ook vergunnen kan sneller. Een vraag die dan nog rest: hoeveel extra (milieu)ruimte hebben recyclers nodig?

EEW geeft update over vorderingen in verduurzaming

plaatje 8722

In Hannover test EEW technologie voor de afvang van CO2. Wat de Duitse afvalverwerker betreft is het broeikasgas in potentie een grondstof. Maar ook in Delfzijl wil het bedrijf meer waarde uit afval halen.

BlueAlp gaat aan de slag in Italië

plaatje 9104

Het Eindhovense technologiebedrijf BlueAlp heeft een overeenkomst getekend, die moet leiden tot de bouw van een nieuwe plasticrecyclingfabriek in het Italiaanse Pettoranello, in de buurt van Napels.

'Tijd dringt voor beter vestigingsklimaat recyclingbedrijven'

plaatje 14994

In de aanloop naar een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over het Nederlandse vestigingsklimaat pleit Ton van der Giessen voor aandacht voor recyclingbedrijven in Nederland.

Meer nieuws »

Artikelen

Bollegraaf en Renewi maken eersteklas plasticrecycling mogelijk 

plaatje 15385

Kunststofrecycling staat de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws. Een samenloop van veranderende wetgeving en lage prijzen zorgt ervoor dat veel afvalverwerkers geen businesscase meer zien in het recyclen van kunststoffen. Waste-to-productbedrijf Renewi ziet dat anders en heeft afgelopen maart een nieuwe sorteerlijn voor harde kunststoffen in Eindhoven geopend. 

Kies maar: een beperkte vergunning of handhaving

plaatje 15259

Soms komt het bevoegd gezag voor een moeilijke keuze te staan en daardoor ook een vergund bedrijf. Een recente uitspraak van de Rechtbank Oost-Brabant laat een mooi voorbeeld zien.

Ifat 2024: netwerken en ideeën opdoen 

plaatje 15388

De verwachtingen zijn weer hooggespannen. Van 13 tot en met 17 mei stroomt München weer vol met deelnemers aan en bezoekers van 's werelds grootste vakbeurs voor milieutechnologie.

Meer artikelen »