plaatje 12605

Meer onderzoek naar werk omgevingsdiensten

Na een vernietigend rapport over de problemen bij omgevingsdiensten kondigt demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een aanvullend onderzoek aan naar het werk van de diensten.

Nieuws

Invest-NL wil zich vooral richten op chemische plasticrecycling

plaatje 12119

Invest-NL heeft zich als doel gesteld om de plastic-recyclingcapaciteit in Nederland te verdubbelen. Ook wil ze het totale aantal op Nederland gerichte investeringen in de carbonneutrale en circulaire economie verviervoudigen.

Glasdivisie Viridor naar Sibelco

plaatje 6230

Het Vlaamse mineralenbedrijf Sibelco neemt de glasdivisie van het Britse afvalbedrijf Viridor over.

Rechter schorst lasten onder dwangsom

plaatje 6463

Wagro hoeft de lasten onder dwangsom voorlopig niet te betalen, die de provincie Zuid-Holland het bedrijf had opgelegd in verband met het gebruik van Euralcodes.

Calduran en GP Groot werken samen voor circulaire kalkzandsteen

plaatje 12807

Om de aanvoer van hoogwaardige secundaire grondstoffen voor circulaire kalkzandsteen te garanderen en te optimaliseren slaan Calduran kalkzandsteen en GP Groot recycling de handen ineen.

Meer nieuws »

Artikelen

Sloper zonder kranen klaar voor groeispurt

plaatje 12672

New Horizon Urban Mining is in iets meer dan vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste sloopbedrijven van Nederland. Daarnaast beschikt het bedrijf volgens directeur en oprichter Michel Baars inmiddels over het breedste assortiment aan bouwmaterialen uit urban mining. Tevreden is de ondernemer zelf echter pas als circulair bouwen de norm is in Nederland.

De frisse en praktische blik van lectoraten

plaatje 12705

Twintig jaar geleden zijn hogescholen begonnen met praktijkonderzoek. Ondertussen zijn er een kleine zevenhonderd lectoraten. De afvalsector werkt hiermee regelmatig samen. Dat levert geen enorme doorbraken op, maar wel meer praktische kennis en een breder perspectief.

Waarom IenW tekst zwart lakt en de rechter daar niets aan doet

plaatje 12774

Door de nieuwe openheid in Den Haag zijn zwartgelakte teksten over de invoering van de importheffing op afval toch openbaar geworden. Dat geeft een uitzonderlijke kijk op hoe het Ministerie van IenW omging met transparantie. Het laat ook zien dat de rechterlijke macht niet in staat is geweest - of wilde zijn - om tot een goed oordeel te komen.

Meer artikelen »