plaatje 9548

Omzet Duitse afvalsector stijgt

Het gaat goed met de Duitse afval- en recyclingsector. In 2017 nam de omzet toe naar 54,9 miljard euro.

Nieuws

Sterke toename dumping drugsafval

plaatje 9151

Het aantal dumpingen van drugsafval is in 2018 sterk toegenomen. Drugshandel krijgt daarom meer prioriteit bij de politie.

Umicore gaat batterijenrecycling uitbreiden

plaatje 6287

Umicore kan het doel om het bedrijfsresultaat te verdubbelen tot 500 miljoen euro in 2020 nu al afvinken. En dat is niet het enige doel dat eerder wordt gehaald. Investeringen liggen onder meer op stapel voor uitbreiding van de batterijenrecycling.

Alexander Buhmann nieuw bestuurslid LightRec

plaatje 6202

Alexander Buhmann is toegetreden tot het bestuur van stichting LightRec. Buhmann is werkzaam als manager producentenverantwoordelijkheid bij verlichtingsproducent Ledvance in München.

Pennon Group positief over resultaten Viridor

plaatje 9142

De prestaties van Viridor liggen voor op de verwachtingen. De drie nieuwe AEC's van de onderneming stuwen de resultaten en ook de recyclingactiviteiten lopen goed.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Herman van der Meij

plaatje 10875

Herman van der Meij, Managing director Export DS Smith, Amsterdam

Afgedankte ledlampen komen eraan

plaatje 10747

De eerste ledlampen zijn zo'n 10-15 jaar oud. Dit betekent dat hun einde nadert. Tijd voor inzamelaar stichting LightRec, om serieus werk te gaan maken van de inzameling en verwerking. Volgens directeur Gied van Hoorn is dat technisch niet zo'n probleem: het zijn elektronische apparaatjes met een schroefdraad in een bolletje kunststof.

Geen woord 'Chinees' of een voorwaardelijke boete?

plaatje 4964

Er zijn momenten dat ik het gevoel krijg dat handhavende overheden zich iets te star opstellen, en de rechter daar vrij makkelijk in mee gaat. Zoals in het geval van de geuroverlast die Suez veroorzaakte in Rotterdam, en waarmee het dwangsommen van 30.000 euro verbeurde.

Meer artikelen »