plaatje 10303

"Ik had gehoopt dat we het probleem kunststof hadden opgelost"

De Stichting Afvalfonds heeft een voortgangsrapportage uitgebracht over de eerste fase van het onderzoek naar de vernieuwing van de verpakkingsketen en tegelijkertijd de tweede fase opgesteld.

Nieuws

Kamer wil actie voor meer circulaire bouw en textielsector

plaatje 10005

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de regering in actie komt om de bouw meer circulair te maken. Ook moet de regering met de textielsector in gesprek over onder andere de opschaling van de textielinzameling en -recycling.

Nederland moet tempo maken met Klimaatakkoord

plaatje 9309

Het Europees Parlement heeft ingestemd met drie wetten die het Europese energiebeleid voor de komende twaalf jaar zullen bepalen. De wetten leggen Nederland een harde deadline op: eind 2018 moeten de onderhandelingen over het Klimaatakkoord zijn afgerond.

SGP wil vrijstelling afvalstoffenbelasting voor asbest

plaatje 5105

Met een amendement op het Belastingplan 2019 wil de SGP voorkomen dat er afvalstoffenbelasting betaald moet worden over asbest. Verder lijkt de Kamer weinig problemen te hebben met het voorstel om de afvalstoffenbelasting volgend jaar fors te verhogen.

Risico's chemische stoffen en nanomaterialen onderschat

plaatje 5291

Synthetische stoffen blijken het milieu sterker te vervuilen dan labtesten voorspellen. De systematiek voor onderzoek naar de risico's van stoffen moet op de schop.

Meer nieuws »

Artikelen

Teuton Z55 veelzijdige traagdraaiende shredder

plaatje 10565

Met de Teuton Z55 uit de Eggersmann groep kan Van Bemmel Recycling, onderdeel van de Van Laecke Group, klanten de meest veelzijdige traagdraaiende shredder op de markt aanbieden.

Vernieuwd concept voor Recycling 2018

plaatje 10682

Vakbeurs Recycling richt zich de aankomende editie op de gehele afvalketen. Behalve aandacht voor ontwikkelingen in recycling en verwerking van afval is er ook aandacht voor inzameling, transport, sortering en opslag van afval. Verder zijn er een Bouw en Sloop Area, Schroot en Metaal Area en wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een demoplein.

Arbeidsmarkt afvalsector: lastig maar geen paniek

De arbeidsmarkt barst uit zijn voegen. Veel bedrijven kunnen hun vacatures niet meer vervullen. Hoe zit het eigenlijk in de afvalsector? Lastig, zo blijkt. Vooral de vijver met chauffeurs is vrijwel leeg. En dus boren afvalbedrijven hun creativiteit aan om operationeel personeel aan zich te binden. Dat lukt aardig.

Meer artikelen »