plaatje 10827

"Circulaire economie in één land heeft geen zin"

Samenwerking, van elkaars successen en fouten leren, kennis uitwisselen en een gezonde onderlinge competitie. Dat waren belangrijke aspecten van de Noords-Nederlandse circulaire economie-bijeenkomst. Partijen uit de Nederlandse en Zweedse recyclingsector verbonden zich er aan de Global Recycling Foundation.

Nieuws

Steun voor overheden bij circulair inkopen

plaatje 10257

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt hoe zij in 2019 kansrijke inkoopprojecten met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstoffenbesparing wil ondersteunen.

HVC: West-Friese DVO "dringend aan vervanging toe"

plaatje 10793

Ook HVC wil de dienstverleningsovereenkomst (DVO) met de West-Friese gemeenten graag vernieuwen. Op de kritiek op de uit die DVO voortvloeiende tarieven gaat het bedrijf niet in.

Staatssecretaris te strikt met dwangsommen

plaatje 10322

De staatssecretaris van IenW is te streng geweest met het opleggen van dwangsommen aan een bedrijf dat afvalstoffen exporteert.

BinBang wil gemeenten helpen in strijd tegen restafval

plaatje 7719

Startup BinBang, die afvalscheiding makkelijk maakt met modulaire afvalbakken en een feedback- en beloningssysteem, biedt haar producten en diensten voortaan aan bij gemeenten.

Meer nieuws »

Artikelen

Op zoek naar kansen op Pollutec

plaatje 10763

Met ruim veertig bedrijven was Nederland dit jaar behoorlijk vertegenwoordigd op de Franse milieuvakbeurs Pollutec. Dertien bedrijven kozen ervoor om aan te sluiten bij het Holland Paviljoen. “Nederland staat er internationaal op afvalgebied toch goed op. Daar liften we hopelijk op mee”, zegt Benedicte Couckuyt van Hermion.

Recycling windmolenwieken nog in kinderschoenen

plaatje 10516

In het nieuwste Landelijk afvalbeheerplan (Lap3) staat dat composietafval in principe niet meer mag worden gestort. Dat geldt ook voor afgedankte rotorbladen van windmolens, die van thermohardende composiet zijn gemaakt. Omdat dit materiaal niet brandt in afvalenergiecentrales, is er binnen Nederland maar één verwerkingsmogelijkheid voor de wieken: Demacq in Vlissingen.

Tammer houdt van de praktische kant van afval

plaatje 10601

Als 'echte' Tammer kon Robbert geen afscheid nemen van de afvalsector. Na zijn jaren bij familiebedrijf Gebroeders Tammer begon hij voor zichzelf met Venus Containers. “Met mond-tot-mondreclame richt ik me op mkb-bedrijven in de regio Utrecht. Hun vragen wil ik direct kunnen beantwoorden.”

Meer artikelen »