plaatje 9606

Brabantse tuinders willen CO2 van Suez ReEnergy gebruiken

Door de restwarmte en afgevangen CO2 van Suez ReEnergy in hun kassen te gebruiken, kunnen tuinders in West-Brabant ruim 100 kton CO2-uitstoot per jaar besparen. Hiervoor is wel een aanpassing van de SDE++-regeling nodig.

Nieuws

ACM biedt meer ruimte voor duurzame samenwerking bedrijven

plaatje 11979

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil de mogelijkheden verruimen voor samenwerking tussen concurrerende bedrijven op het gebied van duurzaamheid.

Beuting wordt nieuwe directeur Rova

plaatje 11978

Roger Beuting is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Rova. Hij begint op 1 september 2020.

Recycling aluminium verpakkingen kan naar 92 procent

plaatje 11594

Als Nederland medio 2022 statiegeld op blikjes invoert, gaat de recycling van aluminium verpakkingen afhankelijk van de condities omhoog naar 88 procent tot eventueel 92 procent.

VA: 'Ruimere norm voor PFAS-houdende grond is werkbaar'

plaatje 11018

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) is positief over de soepelere PFAS-norm voor de verwerking van grond en bagger. Coalitiepartijen VVD en CDA zijn nog boos over de oude norm die 'onnodig streng' was.

Meer nieuws »

Artikelen

Bollegraaf: ontwerper en bouwer van sorteerinstallatie NTCP

plaatje 11873

Bollegraaf Recycling Solutions is wereldspeler op het gebied van engineering en productie van turn-key recyclingoplossingen. Zestig jaar aan kennis en ervaring over het sorteren van (plastic)afval heeft eraan bijgedragen dat Bollegraaf Recycling Solutions de opdracht heeft gekregen voor het ontwerp en de bouw van de sorteerinstallatie voor het onafhankelijke Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP).

Kat-en-muisspel met een aanvraag

plaatje 11234

Het aanvragen van een omgevingsvergunning gaat niet altijd van een leien dakje. Dat ondervond ook een bedrijf uit Houten. Zelf gaf het bedrijf wijzigingen in de aanvraag niet duidelijk aan, waarop het bevoegd gezag weer onterecht delen weigerde. Met een gang naar de rechter tot gevolg.

Een bescheiden feestje

plaatje 11780

Nee, het is geen beleid dat het hoofdkantoor van de International Solid Waste Association (Iswa) iedere tien jaar naar een ander land verhuist. Toch is dat de afgelopen decennia wel het geval geweest. Na Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk verhuisde Iswa begin dit jaar naar Rotterdam. De komende tien jaar zal de vereniging vanuit ons land gerund worden door nieuwbakken directeur Marc Tijhuis.

Meer artikelen »