plaatje 15470

Nieuw VA-bestuur moet barsten in eenheid lijmen

Volgend jaar gaat de Vereniging Afvalbedrijven verder met een nieuwe voorzitter, een nieuwe directeur en met minder leden.

Nieuws

Madlener en Jansen gaan IenW bemannen

plaatje 15479

PVV-ers Barry Madlener en Chris Jansen zijn de kandidaat-bewindspersonen voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het nieuwe kabinet Schoof.

Ook Meerlanden en Rotterdam willen regie vanuit Rijksoverheid

plaatje 14652

Het is dweilen met de kraan open. Zo typeert de gemeente Rotterdam het inzamelen en verwerken van lachgascilinders. Bij Meerlanden zijn ondertussen de extra kosten voor afvalverwerking vanwege de lachgascilinders fors toegenomen.

SNB zet in op fosfaat, stikstof en energie

plaatje 11331

Na een wisselend jaar zet SNB de stip op de horizon om slib ook binnen de circulaire economie te brengen.

Grote verschillen in VK over toekomstige CE

plaatje 7910

Op 4 juli worden er algemene verkiezingen gehouden in het Verenigd Koninkrijk. De ene partij wil afvalverbranding een halt toe roepen, de andere wegwerpverpakkingen verbieden.

Biffa blijft groeien in het VK

plaatje 15186

Biffa is op stoom gekomen als het gaat om overnames in het Verenigd Koninkrijk. Na Eco-power, en de gemeentelijke activiteiten van Renewi, breidt het afvalbedrijf nu ook de gevaarlijk afval- en composteeractiviteiten uit.

Meer nieuws »

Artikelen

De sector van de lach

plaatje 14136

Tijdlijnen op social media stonden vol, ontploften bijna. Bakkerijen deden hele goede zaken. Na maanden wind en regen scheen de zon weer uitbundig. En overal zagen we blije en lachende gezichten.  

Zijn kabels uit de oceaan afval? 

plaatje 14234

De strafkamer van de rechtbank Rotterdam deed op 31 januari 2024 uitspraak in een klassiek voorbeeld van een goedbedoelde actie van een recyclingbedrijf, waarbij - helaas - de bepalingen van de Europese verordening overbrenging afvalstoffen (Evoa) niet correct werden nageleefd. 

Vervuiler betaalt met scanoplossing voor restafval 

plaatje 15394

In Zweden testen drie afvalenergiecentrales een innovatieve digitale cameratechnologie die plastic herkent in restafval. Hiermee willen ze de kosten van de CO2-uitstoot van verbrand plastic in rekening brengen bij ontdoeners. "Uiteindelijk moet dit een betere scheiding van plastics stimuleren”, zegt Anders Pettersson van Vattenfall. 

Meer artikelen »