plaatje 9139

RIVM werkt aan snelle beoordeling van afvalstatus

Om de beoordeling van de afvalstatus van producten sneller te laten verlopen, werkt het RIVM aan een algemeen afwegingskader om risico's voor gezondheid en milieu van circulaire grondstoffen in te kunnen schatten en te kunnen beoordelen.

Nieuws

FNV kritisch op rol ILT in Eurogrit-asbestzaak

plaatje 6403

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) laat controles te veel over aan de industrie zelf, zoals ook bij Eurogrit is gebeurd. En dat terwijl de gezondheid van werknemers een grondwettelijke taak is van de overheid.

Cure in hoger beroep in REnescience-zaak

plaatje 9803

Zoals verwacht gaat Cure in hoger beroep tegen de uitspraak in het kort geding dat Attero tegen het samenwerkingsverband had aangespannen. Volgens de rechter gunde Cure de scheiding en verwerking van afval onterecht aan de eigen REnescience-joint venture met Dong Energy.

Europese verbranders zien wolken aan de horizon

plaatje 6092

De exploitanten van AEC's van Europa voorzien verminderde groei voor de komende jaren en zijn in meerderheid beducht voor de nieuwe emissie-eisen uit Europa.

Zorgen over export vliegas en zout naar Duitsland

plaatje 6145

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu wil de export van vliegas en zout uit Nederlandse afvalverbrandingsinstallaties naar Duitse zoutmijnen verbieden. Afvalverwerkers maken bezwaar tegen de maatregel.

Meer nieuws »

Artikelen

Iedereen aan de bak, iedereen een beetje pijn

plaatje 9729

Het sluiten van de kunststofketen is een klus voor alle spelers in de keten, van producent tot burger, gemeente en recycler. Alleen een slimme combinatie van maatregelen zet echt zoden aan de dijk. “We lopen echt tegen de grenzen van het systeem aan”, aldus KIDV-directeur Hester Klein Lankhorst.

Wecycle zorgt voor werkgelegenheid in de circulaire economie

plaatje 9696

KPMG Sustainability onderzocht hoeveel reguliere werkgelegenheid en SROI (Social Return on Investment) Wecycle genereert met het inzamelen en verwerken van e-waste. Dit gebeurt onder meer in de Wecycle Service Centers, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt afgedankte elektrische apparaten sorteren en demonteren. De uitkomsten zijn ronduit positief.

Privacy bij het afval gezet

plaatje 4964

Menig gemeente zet afvalcontainers in die alleen met een pas geopend kunnen worden. Wanneer daarmee persoonsgegevens, zoals adressen, geregistreerd worden, is het echter oppassen geblazen. Dat mag namelijk niet zonder noodzaak.

Meer artikelen »