plaatje 12844

Boekhouden moet anders in circulaire economie

Om te overleven in de 21e eeuw moeten bedrijven meer meten dan financiële impact alleen. Dat concluderen experts op het gebied van circulaire economie en accountancy.

Nieuws

Recycling zonnepanelen behoeft hogere bijdrage

plaatje 7968

De huidige afvalbeheerbijdrage voor zonnepanelen is voldoende om de huidige kosten te dekken, maar is niet gericht op de financiering van toekomstige kosten.

EU-lidstaten verdeeld over duurzaamheidscriteria biomassa

plaatje 13243

Klimaatminister Rob Jetten ziet dat niet alle EU-lidstaten warm lopen voor scherpere duurzaamheidscriteria voor biomassa. Met gelijkgezinden hoopt hij de tegenstribbelaars alsnog te overtuigen van het belang van een aanscherping.

Proef Cyclus moet leiden tot betere afvalscheiding

plaatje 12146

Met een proef in de gemeente Krimpen aan den IJssel wil Cyclus de afvalscheiding verbeteren.

Regels tegen wegwerpplastic ook in België van kracht

plaatje 12828

Na enige vertraging bij de implementatie zijn regels tegen wegwerpplastics, wattenstaafjes en plastic verpakkingen nu ook van kracht in België. Het verbod op lichte draagtassen laat nog even op zich wachten.

Meer nieuws »

Artikelen

Europese Green Deal stuwt prijzen secundaire grondstoffen

plaatje 8127

De toenemende vraag naar grondstoffen zorgt wereldwijd voor hogere prijzen voor primaire grondstoffen. Overstappen op gerecycled plastic, papier of metaal biedt geen soelaas, want ook daarvan schieten de prijzen omhoog. “Door de Europese Green Deal is de vraag naar recyclaat gestegen, maar er wordt nog te weinig gerecycled om hieraan te voldoen.”

Netwerken en innovatie trekt bezoekers naar beurzen

plaatje 13197

In de oktobereditie van Afval! (nummer 6) vroegen wij ons af hoe massaal de bezoekers zouden afkomen op de beurzen die hun deuren na ruim anderhalf jaar weer openden. Onder andere de Pollutec, de Dutch Design Week (DDW), de Plastic Recycling Show Europe (PRSE) en de vakbeurs Recycling werden weer gehouden. De evenementen hadden zeker niet te klagen, zo bleek.

Personeelskrapte vraagt om creatieve oplossingen

plaatje 13160

“Overal personeel gezocht, 'tekort aan mensen is de nieuwe crisis'”, kopte de NOS deze zomer. Ook de afvalbranche ontkomt er niet aan. Uit een rondgang langs verschillende bedrijven blijkt dat het vooralsnog geen grote problemen oplevert. Wel zoeken zij naar creatieve oplossingen. “De mogelijkheden raken zo'n beetje uitgeput.”

Meer artikelen »