plaatje 10263

Kamer wil duidelijkheid over plasticdoelstellingen

De vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat wil van staatssecretaris Van Veldhoven weten welke preventiedoelstelling zij heeft voor de productie van nieuw plastic en welke doelstelling voor het hergebruik van bestaand plastic.

Nieuws

Ollongren ziet niets in Nationale Inspectie

plaatje 10605

Het laten samensmelten van alle inspecties in één Nationale Inspectie kent volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geen voordelen ten opzichte van de huidige werkwijze.

Rijksbrede MVI-criteria geactualiseerd

plaatje 10253

De landelijke criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) zijn geactualiseerd zodat inkopers en opdrachtgevers zo duurzaam mogelijk kunnen inkopen.

Afvalinzamelvoertuigen in Helmond gaan op waterstof rijden

plaatje 9011

Na Baetsen Groep en Cure Afvalbeheer gaat ook Suez inzamelvoertuigen inzetten die rijden op waterstof.

Suez verzorgt afvalbeheer Fujifilm Europe

plaatje 8926

Vanaf 1 juni is Suez verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van het afval bij de Tilburgse vestiging van Fujifilm Manufacturing Europe BV.

Meer nieuws »

Artikelen

Evoa en dwangsommen

plaatje 6207

Een bedrijf exporteerde met grote regelmaat afvalstoffen, zonder aan de vereiste wettelijke bepalingen te voldoen. Om dit bedrijf in het gareel te krijgen, legde de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat een last onder dwangsom op. Volgens het voorlopige oordeel van de Raad van State was dit toegestaan, behalve dat één onderdeel te strikt was geformuleerd.

Handelen in gebruikte onderdelen van schadeauto's

plaatje 10914

Jaarlijks verkoopt autodemontagebedrijf Kempenaar bv - vooral via zijn website - de bruikbare onderdelen van zo'n duizend schadeauto's aan onder meer garages en particulieren. “Het 'autohotel' waarborgt niet alleen de kwaliteit van de onderdelen, maar zorgt er ook voor dat we de ruimte efficiënter benutten.”

Registratie nanomaterialen voorlopig geen sinecure

plaatje 10873

Wat gebeurt er eigenlijk met nanodeeltjes tijdens hun levensloop, van productie tot afvalverwerking? Binnen het EU-project NanoFase wordt getracht dat te voorspellen. Ondertussen zet de EU stappen om het gebruik van nanomaterialen te reguleren, daarbij worstelt ze echter al jaren met de definitie.

Meer artikelen »