plaatje 9407

Afvalbedrijven willen garanties uit Amsterdam

Afvalbedrijven maken zich grote zorgen over of AEB Amsterdam wel de financiële consequenties kan dragen van het uit bedrijf nemen van vier verbrandingslijnen. Niet alleen de verwerking van afval komt daardoor in gevaar, maar mogelijk ook de inzameling van het huishoudelijk afval in Amsterdam en omgeving.

Nieuws

Extra financiële impuls voor Europese circulaire economie

plaatje 6851

Met een investering van 10 miljard euro willen de Europese Investeringsbank (EIB) en vijf nationale banken bijdragen aan de versnelling van de circulaire economie en het voorkomen van afval in projecten en programma's van de Europese Unie.

Schipper Recycling failliet

plaatje 8917

De rechtbank in Noord-Nederland heeft Schipper Recycling uit Farmsum, gemeente Delfzijl, failliet verklaard.

Statiegeld op plastic flessen en blikjes in Brussel

plaatje 7868

De invoering van statiegeld op plastic flesjes en blikjes is opgenomen in het regeerakkoord van de nieuwe Brusselse regering.

Overheid investeert in opschaling bio-aromaten

plaatje 9408

De Nederlandse overheid heeft 10 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer de opschaling van het onderzoek naar bio-aromaten. Dit is een van de projecten van het Shared Research Center Biorizon.

Meer nieuws »

Artikelen

"Slimme containersystemen nog lang niet uitontwikkeld"

plaatje 11271

Na een tijdje aan elkaar gesnuffeld te hebben, gaan BWaste, Ferro-Fix, Mic-o-Data, Beek Container Groep en BroNij samen verder als één bedrijf: Waste Vision. Arjen Wittekoek, de afgelopen jaren actief bij AVR, Van Gansewinkel en later Renewi, moet de kar gaan trekken. “Ons potentieel is enorm.”

IT-oplossingen geven producent regie in circulaire keten

plaatje 11279

Een circulair product ontwerpen en produceren is voor veel bedrijven nog niet zo eenvoudig. Als dit ze dan toch lukt, willen ze er zeker van zijn dat het product uiteindelijk ook echt worden hergebruikt of gerecycled. En ze willen kunnen laten zien wat dit in termen van duurzaamheid oplevert. IT-applicaties kunnen hiervoor een oplossing bieden.

ILT legt Afvalfonds last onder dwangsom op

plaatje 7933

Met een last onder dwangsom verplicht de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de Stichting Afvalfonds Verpakkingen onder andere om binnen drie jaar achthonderd extra glasbakken te plaatsen in Nederland. Zo moet de nationale recyclingnorm voor glazen verpakkingen worden gehaald. Recycling Netwerk is niet onder de indruk. “Extra glasbakken plaatsen is lapwerk.”

Meer artikelen »