Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 448 items gevonden.

Sorteren op  

Proef inzameling keukenafval Deventer wordt doorgezet

inzamelen keukenafval deventer.jpg

De gemeente Deventer heeft besloten een proef met het gescheiden inzamelen van voedselresten enigszins gewijzigd voort te zetten.

VRF zoekt circulaire oplossing voor afvalverwerking

Fotolia_200609719_S.jpg

Veiligheidsregio Fryslân (VRF) zoekt naar een marktpartij die met een slimme, circulaire oplossing komt om afval te storten en te verwerken. Naast de circulariteit gelden werkplezier, gezondheid en vitaliteit van de medewerkers als belangrijke criteria.

Autoruiten niet samen met vlakglas te recyclen

Voorruit.jpg

Stichting Duurzaam Repareren ondervond in een pilotproject met VRN en Allround Automotive Solutions dat autoruiten niet samen met vlakglas zijn te recyclen. Nu hopen ze samen met ARN op voldoende volume in autoglas.

Attero verwerkt 1 Mton bodemas in Dak van Drenthe

Paul Ganzeboom verwerkt 1 miljoenste ton bodemas.jpg

Attero heeft de miljoenste ton bodemas verwerkt in het Dak van Drenthe. Dit is een 800 meter lange zichtwal die de afscheiding vormt tussen de Vam-berg, die is bedoeld voor recreatie, en een deel waar Attero de komende jaren nog afval mag storten.

VRF zoekt naar innovatieve oplossing voor afvalstromen

Fotolia_112666946_S.jpg

Tijdens de marktinformatieochtend op vrijdag 5 oktober heeft Veiligheidsregio Fryslân (VRF) marktpartijen uitgedaagd om tot een slimme, circulaire oplossing te komen voor diverse afvalpartijen.

'Goedgekeurde scheepswerven voldoen niet aan recyclingbehoefte'

container-2437260_1280.jpg

Griekenland heeft de Europese Commissie (EC) gewaarschuwd dat scheepswerven die zijn goedgekeurd om oude schepen te ontmantelen, niet in staat zijn om te voldoen aan de recyclingbehoeften van de Europese scheepvaartindustrie.

Advies voor handreiking risicoanalyse ZZS

kenmerk gevaarlijke stoffen.bmp

Het RIVM heeft een advies voor een handreiking risicoanalyse rond zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) in afval gepubliceerd. Rijkswaterstaat zal op basis hiervan later dit najaar zorgen voor de 'Handreiking risicoanalyse ZZS'.

“Sector moet recycling van purschuim mogelijk maken”

minister-ollongren-vert-3.jpg

Het is allemaal ontzettend spijtig voor de familie uit Vriezenveen die zo lastig afkwam van met purschuim vervuild puinafval. Maar aangezien dit een geïsoleerd probleem lijkt, gaat de minister niet op stel en sprong actie ondernemen.

Vlakglasrecycling gered van de ontwrichtende ontheffingen

Fotolia_30464380_S.jpg

Het spande er even om in de vlakglasrecycling. Het aantal ontheffingen voor de recyclingbijdrage steeg, met dank aan 'ontheffingsmakelaar' Glass Cradle. Een doorn in het oog van Vlakglas Recycling Nederland, dat er een bedreiging voor het hele inzamel- en recyclingsysteem in zag. De Raad van State moest uitsluitsel geven over of de ontheffingen terecht verleend zijn.

Nieuwe kunststoffracties in UMP Verpakkingen

packing-945143_1280.jpg

Aan de herziene versie van het Uitvoerings- en Monitoringsprotocol (UMP) zijn nieuwe kunststoffracties toegevoegd. Het gaat om MPO, pettrays en PS.

Nieuwe financiering voor Dutch Green Carbon

DSC_2047.JPG

Dutch Green Carbon, een joint venture van circulair bedrijf Black Bear en bandenverwerker Kargro Groep, heeft nieuw kapitaal aangetrokken om haar installatie in Nederweert verder te verbeteren.

LyondellBasell bouwt afvalverwerkingsinstallatie in Rotterdam

Start bouw LyondellBasell Covestro.jpg

Het chemieconcern LyondellBasell is met polymeerproducent Covestro gestart aan de bouw van een nieuwe afvalverwerkingsinstallatie op de Rotterdamse Maasvlakte.

Technische ondersteuning voor recyclers op eiland Saba

Fotolia_292069_S.jpg

Recyclers op het Caribische eiland Saba krijgen technische ondersteuning van EJL Services, het moederbedrijf van Statia Waste Solutions dat de afvalinzameling en afvalverwerkingsinstallatie op het buureiland Sint-Eustatius verzorgt.

Open dag AVR tijdens Wereldhavendagen

AVR Rozenburg.jpg

AVR houdt een open dag voor bezoekers van de Wereldhavendagen in Rotterdam. De animo blijkt groot: de open dag is bijna volgeboekt.

Niet al het asbesthoudend afval is gelijk

Crb-gmbh_chrysotilasbest-im_bitumen.jpg

Er zijn stromen asbesthoudend afval die de moeite waard zijn om te recyclen - en daarmee moet zo snel mogelijk aan de slag worden gegaan. Maar recyclen van al het asbesthoudend afval is niet opportuun.

Nieuw textielsorteercentrum ReShare geopend

Leger des Heils ReShare Deventer.jpg

Het nieuwe textielsorteercentrum Leger des Heils ReShare in Deventer is operationeel. In het centrum wordt textiel van Circulus-Berkel gesorteerd.

'Klimaatverandering kan vraag naar compost stuwen'

Fotolia_115877377_L.jpg

Compost produceren uit groenafval en gft staat niet bekend als de meest innovatieve manier van afvalverwerking. Toch heeft composteren toekomst. “De vraag naar compost kan de komende jaren weleens toenemen”, denkt BVOR-directeur Arjen Brinkmann. Lector duurzaam bodembeheer Gera van Os geeft hem gelijk, maar plaatst ook kanttekeningen.

"Vergisten gaat verdwijnen"

inzamelen keukenafval deventer.jpg

Composteren en vergisten zijn de meest voorkomende verwerkingsvormen voor huishoudelijk bioafval. Ook voor keukenafval dat wordt ingezameld met het gft. En dat is jammer, want juist die gf-fractie biedt perspectief voor hoogwaardigere oplossingen ten behoeve van een biobased economie. Maar welke oplossingen precies? En hoe haalbaar zijn deze? Een proefproject van Circulus-Berkel en TNO geeft meer inzicht.

Mestvergister Twence moet er komen met inpassingsplan

soil-918006_1280.jpg

Met een provinciaal inpassingsplan moet het alsnog mogelijk worden voor Twence om een mestverwaardingsinstallatie in Zenderen te realiseren.

Schrootmarkt wispelturige speelbal in geopolitiek

DSCN4255.JPG

De metaal- en schrootmarkt zijn nauw verweven en gedragen zich nogal onvoorspelbaar. Recente geopolitieke ingrepen zoals de Amerikaanse importheffing op staal en aluminium, de Chinese ban op vervuild oud ijzer en de explosieve groei in het schrootgebruik, laten de markt dan ook niet onberoerd. De invloed op Nederland lijkt vrij beperkt en vooral indirect.