Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 04 juni 2009

Ontzorgen als doel

Grondreiniging is de spil van de organisatie, maar ook de rol van bouwstoffenproducent is de Grondreinigingcombinatie op het lijf geschreven. Het samenwerkingsverband leunt op ruime ervaring, moderne technologie en up-to-date kennis.

filename.jpgDe Grondreinigingcombinatie bewerkt materialen tot nuttige bouwstoffen.
De Grondreinigingcombinatie vof is een samenwerking tussen Afvalzorg, BAM Milieu en Ballast Nedam Milieutechniek. In Assendelft bij Zaandam verwerkt de Grondreinigingcombinatie jaarlijks ongeveer 200 kton baggerspecie, minerale afvalstoffen en grond die is verontreinigd door zware metalen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's), olie of asbest. Deze verwerkt de Grondreinigingcombinatie tot nuttige bouwstoffen.

Bouwstoffenproducent
Met behulp van de grondreiniginginstallatie en eventueel aangevuld met zeef- en breektechnieken worden diverse materialen bewerkt tot toepasbare bouwstoffen. Verontreinigde grond, sorteerzeefzand, RKG en veegvuil, verontreinigd puin en ballastgrind van daken en uit de spoorbouw zijn voorbeelden van deze materialen.
Waar de nadruk in het verleden op verwerking lag, zijn we ons steeds meer bewust van de rol van bouwstoffenproducent. Zo produceren we momenteel grind in verschillende gradaties ten behoeve van drainagekoffers en in onderwaterbeton toepassingen. Ook maken we zand geschikt voor toepassing als straatzand of in de asfalt- en betonindustrie en granulaten voor in de wegenbouw.

filename.jpg
Synergie
De grond wordt bewerkt door middel van een zandscheidinginstallatie die in 2005 geheel vernieuwd is. In deze installatie worden zand, puin en grind gescheiden van de verontreinigde stoffen. De verontreinigingen worden geconcentreerd in de residufracties, die op de stortplaats Nauerna worden toegepast.
De aanwezigheid van de Grondreinigingcombinatie op de stortplaats Nauerna zorgt voor veel synergie met andere bedrijven die op de stortplaats opereren. Op deze manier kunnen we ontdoeners altijd de juiste totaaloplossingen bieden, ontzorgen dus.
Door de flexibele organisatie en de ruime ervaring kunnen we op projectniveau inspelen op klantvragen. De Grondreinigingcombinatie is actief lid van de NVPG, waardoor we altijd op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van beleid, regelgeving en knelpunten in de branche.

Meer informatie:
m.vanbostelen@afvalzorg.nl


Vakblad Afval! maart 2009 (nummer 2)