Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 17 mei 2023

Ontwikkelingen bij Terberg Matec Nederland

Terberg Matec Nederland (TMNL) levert containerbeladingen, complete inzamelvoertuigen, veegmachines en rioolreinigingsvoertuigen. TMNL is een onderneming van Terberg Environmental, een divisie van de Royal Terberg Group. Het bedrijf heeft recent diverse nieuwe en verbeterde producten aangekondigd.

De voertuigen van TMNL werken vaak in een stedelijke omgeving en daarom is het verminderen van de uitstoot (CO2, NOx, fijnstof en geluid) van groot belang. Het bedrijf levert een grote bijdrage met diverse elektrische oplossingen, zoals elektrisch aangedreven beladingen en elektrische opbouwen. Deze kunnen ook op elektrisch aangedreven chassis worden gemonteerd. Aangezien de opbouw een eigen accu heeft blijft de actieradius van het chassis behouden. Het programma omvat verder elektrische veegmachines en rioolreinigers.

De nieuwe Terberg OmniMax-belading.

Vernieuwde belading

De Terberg OmniMax-belading werd in 2011 geïntroduceerd en is goed aangeslagen op de Europese markt. Dit systeem heeft nu een upgrade ondergaan, mede vanwege de nieuwe versie van de norm EN 1501 voor inzamelvoertuigen die in oktober 2023 van kracht wordt. Op basis van de terugkoppeling van klanten hebben de ontwerpers van Terberg de ergonomie en veiligheid verder verbeterd. De uitstekende kiephoek, lage inworphoogte en grote inworpbreedte zijn uiteraard gehandhaafd.

De treeplanken zijn nu gecombineerd met doorlopende handvatten. Dit geeft de belader een betere grip en zicht zodat men zekerder staat. Verder geeft de rode veiligheidsarm meer houvast en richting bij het opstappen. De plaats van de bedieningsknoppen is gewijzigd voor een betere bereikbaarheid en de indeling is geoptimaliseerd. De beladers kunnen het systeem eenvoudig omschakelen tussen twee- en vierwielcontainers, voor meer efficiëntie tijdens de inzamelrondes. De bestaande robuuste OmniMax-containeraanslag en de aanslagblokken in het dak, voor het verwerken van containers van
1.100 liter, vormen ook onderdeel van het nieuwe model.

Een kraantrechter gecombineerd met belading.

Kraantrechtervoertuigen

Terberg Environmental is actief in een aantal Europese landen waar ondergrondse containers worden gelost met kraantrechtervoertuigen. Veel van deze voertuigen zijn tevens voorzien van een belading. De ontwikkeling van deze voertuigen door Terberg gaat door, om te voldoen aan wensen zoals een ruime instortopening, gemakkelijk schoonmaken, inzetbaarheid voor grof vuil of opberging van opneemstukken.

Voor een efficiënte inzet van deze voertuigen is het belangrijk dat de chauffeur de kraan snel kan opbergen. Terberg heeft een speciale, modulaire glijgoot van RVS ontwikkeld voor montage op de bovenkant van het voertuig. Hiermee kan elk opneemstuk snel worden opgeborgen. De kraantrechtervoertuigen kunnen worden voorzien van een klep die naar beneden beweegt voor het laden van zakken. Verder is er een grote klep die naar boven beweegt voor het inwerpen van grotere objecten. De pers is voorzien van omgekeerde persklepcilinders en grote perscilinders aan de buitenkant van de opbouw. De praktijk bewijst dat dit een stabiel en betrouwbaar systeem oplevert waar prettig mee te werken is. Het is nu ook mogelijk kraantrechtervoertuigen uit te rusten met treeplanken voor de beladers.

De Bucher VR50e compacte, elektrische veegmachine.

Meer dan alleen inzamelvoertuigen en beladingen

Terberg Matec Nederland heeft een breed leverprogramma, met onder andere veegmachines en wegdekreinigers van Bucher Municipal, en kolkenzuigers en rioolreinigers van Kaiser Moro. Bucher Municipal levert zowel zelfrijdende modellen als units voor montage op vrachtwagens. Er is een brede keuze, voor allerlei toepassingen. De 2 m³ V20 met kniksturing en C202 met vierwielbesturing zijn bijzonder compact: perfect voor de binnenstad. De elektrische V20e kan een volle werkdag vegen met een lading van de 63 kWh accu.

Ook de grotere Bucher VR50e, met een capaciteit van 4 m³, is bijzonder wendbaar. De accu heeft voldoende capaciteit voor een ononderbroken werkdag van 9 uur vegen. Indien er in twee ploegen wordt gewerkt kan de snellader de machine in slechts 1,5 uur opladen. Verder kan deze machine
worden voorzien van een zware arm met onkruidborstel en geïntegreerde wegdekreiniger.

De modellen voor montage op vrachtvoertuigen lopen van een compacte 5 m³ unit voor gemeentelijke toepassingen tot zware veegmachines voor de wegenbouw. Terberg Matec levert ook truckgemonteerde machines met walsborstel en heetwatertoevoer voor het reinigen van het wegdek bij wegenbouw-werkzaamheden of na calamiteiten.

De Kaiser Moro rioolreiniger.

Kaiser Moro

Dit programma omvat kleine rioolreinigers voor inzet in gebouwen en de binnenstad tot en met grote machines op een 4-assig chassis. Deze kunnen geheel aan de wensen van de klant worden aangepast en bieden hoge prestaties, zowel qua hogedruk als vacuüm. De Aquastar Recycler is bijzonder efficiënt aangezien deze een hele dag riolen kan reinigen met slechts één lading water - dit spaart tijd, geld,
en water.

Verder levert Kaiser Moro diverse kolkenzuigers die zijn gebaseerd op tientallen jaren ervaring en ontwikkelingswerk. Deze kunnen voor hoge productie worden ingezet in allerlei omgevingen en zijn leverbaar met een zuigboom of slanghaspel achter.

Meer weten over Terberg Matec Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2023 (nummer 3)