Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 01 juni 2023

Scania biedt uitgebreide oplossingen voor emissieloze inzameling

De elektrificatie van vrachtwagens zal nergens zo zichtbaar zijn als in de binnensteden van gemeentes. Dagelijks zijn duizenden trucks onderweg om afval op te halen en hun waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving - dwars door leefgebieden, scholen, winkelcentra en andere drukke plekken.

Met elektrische inzamelvoertuigen zijn gemeenten voorbereid op zero-emissiezones

Elektrische vrachtwagens van Scania brengen de uitstoot van schadelijke gassen en het geluid van de motor tot nul terug. In diverse binnensteden doen ze al schoon en stil hun dagelijkse werk tot volle tevredenheid van inwoners én chauffeurs. Immers, een chauffeur die eenmaal elektrisch geeft gereden wil doorgaans niet meer terug naar diesel. Hiermee sorteren deze gemeentes al voor naar de vele zero-emissiezones die vanaf 2025 van kracht zullen zijn.

Scania biedt een breed programma chassis voor de inzet voor elektrische huisvuilauto’s. Er kan gekozen worden uit diverse cabines, waaronder de L-cabine met de allerlaagste instap. Er is keuze uit verschillende batterijpakketten al naar gelang de inzet van het voertuig. Carrosseriebouwers werken überhaupt graag met Scania-chassis vanwege de vele voorbereidingen die af-fabriek beschikbaar zijn. Dat vergemakkelijkt de opbouw waardoor het voertuig sneller inzetbaar is en emissieloos zijn taak in de samenleving kan oppakken.


Vakblad Afval! mei 2023 (nummer 3)