Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 05 augustus 2008

Eerste Pfreundt® WK50 extra small weegsysteem voor RNS

GrootJebbink levert het eerste Pfreundt® WK50-XS (extra small) weegsysteem in Nederland op een Komatsu WA430-6 wiellader aan RNS Recycling in Harderwijk.

filename.gif
RNS Recovery of Non Ferrous Scrap houdt zich sinds jaar en dag bezig met het scheiden van non-ferro uit afvalstromen en heeft zich gespecialiseerd in de terugwinning en scheiding van non-ferro. Ten aanzien van RNS kan worden vastgesteld dat het baanbrekend werk heeft verricht om de scheiding van recyclede metalen te ontwikkelen en te bevorderen. RNS was de eerste in Nederland die dit op grote en industriële wijze heeft aangepakt, waartoe het onder meer de methodes heeft ontwikkeld en de machines heeft ontworpen en gebouwd.
Zij hebben met deze nieuwe Komatsu wiellader een krachtpatser in huis genomen. Samen met het Pfreundt® WK50-XS weegsysteem een ideale combinatie voor het laden van de voertuigen op de locatie in Harderwijk.

Betrouwbaar weegsysteem
Het nieuwe Pfreundt® WK50-XS weegsysteem is uniek doordat het eenvoud, betaalbaarheid en betrouwbaarheid koppelt. De combinatie van robuuste druksensoren met overdrukbeveiliging (tot ruim 500 bar!), dubbele benaderingschakelaars aan de hefarm en bij de bak, zorgt ervoor dat er snel maar zeer zeker ook nauwkeurig dynamisch gewogen kan worden. Tijdens het werk. De vaste machinist van RNS is erg blij met het systeem. De kracht ervan ziet hij in de eenvoud in de bediening, maar zeker ook het feit dat het systeem compleet Nederlandstalig is.

"In één keer het juiste gewicht"
Het Pfreundt® weegsysteem op de Komatsu wiellader laadt de vrachtwagens precies met het juiste gewicht. Dat is de belangrijkste reden voor het gebruik van een weegsysteem, vertelt Thom van de Brug. Zo wordt er vermeden dat een vrachtwagen terug moet komen omdat er een ton te veel geladen is. Nu kan hij direct naar de weegbrug en snel het terrein weer verlaten.

Technische gegevens Komatsu WA430-6:
filename.jpg


  • Krachtige, efficiënte Komatsu TierIII motor (232 PK)
  • Gewicht: 20.000 kg
  • Bakcapaciteit: 3,3 - 4,2 m3
  • Ruime en ergonomische SpaceCab cabine
  • Standaard centraal smeersysteem
  • KOMTRAX tracking systeem
  • Pfreundt® WK50-XS weegsysteem
filename.jpg
Meer uit de WK50serie
Een ander groot voordeel van de Pfreundt® WK50-serie is de zeer eenvoudige mogelijkheid tot uitbreiding. Slechts de voorkant van de weegkast hoeft vervangen te worden. Geen extra montagetijd, stilstand of kalibratie. Simpelweg de nieuwe elektronica aansluiten die meer functionaliteiten bezit. Bijvoorbeeld voor het beheren van klanten, materialen en voertuigen. Deze gegevens kunnen dan natuurlijk worden geprint op de robuuste naaldprinter of via gsm naar kantoor worden gezonden voor de facturatie.



Meer informatie:
GrootJebbink Service & Projecten BV, Tel.: 0341 - 56 42 42, www.pfreundt.nl

Vakblad Afval! april 2008 (nummer 3)