Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 04 juli 2005

Geesink Norba introduceert multifunctionele GEC/Split belader

Geesink Norba Group heeft een nieuwe geïntegreerde belading ontworpen, de GEC/Split. De geavanceerde belading is een combinatie van de GEC 2510 met GCB Split belading.

fvalinzamelaars kunnen met deze belading alle types containers op hun route ledigen, zonder de belading aan te hoeven passen. De GEC/Split kan niet alleen twee- en vierwiel container ledigen, maar ook Bammens, DIN en Euro containers. De snelheid van het beladen past zich automatisch aan het type container aan. Daardoor is deze belading een doordacht ontworpen product dat veilig, veelzijdig en zeer efficiënt te bedienen is.

Bewezen

Sinds de introductie van de GPM III in september 2003 hebben afvalinzamelaars veel interesse getoond voor deze productieve achterlader. De GPM III heeft haar betrouwbaarheid en functionaliteit inmiddels bewezen met meer dan 550 eenheden in dienst. De gladde opbouw is sterk en duurzaam om de onderhoudskosten te minimaliseren. De gladde vloer en volledig gelaste opbouw verkleinen de kans op lekkage, slijtage en corrosie. De zijwanden in de achterlader zijn verhoogd om het afval beter in de laadbak te geleiden en de cilinders te beschermen tegen beschadigingen. Het betrouwbare, exclusieve persmechanisme verdicht het afval maximaal en kan ook grof afval verwerken. Door de verkorte perscyclus van 22 seconden is de pers op tijd klaar en kunnen de beladers hun werk voortzetten.

Uitlaatgassen

Iedere Geesink vuilniswagen is voorzien van het Smart PakTM systeem voor een efficiënt brandstofverbruik en een beperkte uitstoot van uitlaatgassen. Het Duitse Fraunhofer Gesellschaft heeft aangetoond dat het systeem 2.2 liter diesel per lading kan besparen, afhankelijk van de route en PTO configuratie. Dat houdt in dat na tien jaar dienst het Smart PakTM systeem tot twintig procent van de aanschafprijs kan terugbetalen.

Wereldwijd

Geesink Norba Group is een van de grootste fabrikanten van afvalinzamelvoertuigen, zelfpersende en stationaire afvalpersen in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Emmeloord en heeft drie productiefaciliteiten in Nederland en Zweden. De Geesink, Norba en Kiggen merknamen worden wereldwijd verkocht via eigen verkoop- en servicevestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Zweden, Denemarken, Polen, Nederland, Portugal, de Baltische Staten en een internationaal netwerk van agenten en dealers. De Geesink Norba Groep is onderdeel van Oshkosh Truck Corporation, een toonaangevende fabrikant van speciale voertuigen en carrosserieën voor de brandweer- en hulpdienstensector, defensie, de betonindustrie en de afvalinzameling. Producten worden verkocht onder de merknamen Oshkosh, Pierce, McNeilus, Medtec, Geesink, Norba en Kiggen.

Meer weten over Geesinknorba?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2005 (nummer 4)