Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 februari 2010

Van Gansewinkel wint prijs met actief diversiteitsbeleid

Van Gansewinkel Regio Randstad-Noord heeft de VTL Diversiteitsprijs 2009 uit handen van Annemarie Jorritsma gekregen.

Met een aandeel van veertien procent allochtone chauffeurs is Van Gansewinkel een goed voorbeeld van diversiteit op de werkvloer. Landelijk ligt het percentage allochtone chauffeurs onder de twee procent. Met de prijs wordt Van Gansewinkel onder meer beloond voor het structurele opleidingsbeleid voor alle werknemers uit alle diversiteitsgroepen. In totaal waren er vier bedrijven genomineerd voor de prijs. Jorritsma reikte de prijs uit als Voorzitter van de Task Force Extra Chauffeurs.

Verantwoord ondernemen
Voor Van Gansewinkel is een divers personeelsbeleid een natuurlijke manier van werken. Niet alleen omdat het bij verantwoord ondernemen hoort, maar ook omdat het goed is voor de continuïteit van het bedrijf. VTL vindt het ook in tijden van recessie belangrijk aandacht te vragen voor het onderwerp diversiteit in transport en logistiek. Hoewel de behoefte aan instroom van nieuwe chauffeurs drastisch is gedaald, zijn de voorspellingen na 2011 positief. Dan zal het tekort aan vakbekwaam personeel weer actueel worden. Bedrijven met een actief diversiteitsbeleid staan dan sterker.

Vitaal belang
Jorritsma is een warm voorstander van diversiteit, met name als het gaat om het aandeel van allochtonen  in de sector. “Er werken nog veel te weinig allochtonen in het beroepsgoederenvervoer. Minder dan twee procent van de chauffeurs is allochtoon. Dat zou best acht tot tien procent mogen zijn. Daarnaast is de mix van jong en oud, mannen en vrouwen en geheel en gedeeltelijk arbeidsgeschikt natuurlijk van vitaal belang voor een moderne onderneming.”
De genomineerden voor de VTL Diversiteitsprijs 2009 waren DHL Express (vestiging Hengelo), Expeditie- en Transportbedrijf F. Claassen (Tilburg), Van Gansewinkel Regio Randstad-Noord (Amsterdam) en Eikelenboom Food Transports (Bergen op Zoom).

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website