Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 december 2015

ARN en RAI Vereniging verlengen contract met 5 jaar

De komende vijf jaar heeft ARN de taak behouden om in opdracht van producenten en importeurs oude auto's in te nemen en voor tenminste 95 procent her te gebruiken.

Arie de Jong, directeur ARN, en Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging .Arie de Jong, directeur ARN, en Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging .

Het contrcat daarvoor is op 17 december ondertekend. ARN geeft in opdracht van de Nederlandse automobielindustrie uitvoering aan de producentenverantwoordelijkheid voor afgedankte auto’s. Dat doet ARN door afgedankte auto’s voor 95 procent hoogwaardig te verwerken en daarmee terug te brengen in de kringloop. Door haar kennis te delen, zet ARN de automobielsector aan tot verdere verduurzaming. De Jong: “We zijn ons ervan bewust dat we zorgvuldig moeten omgaan met grondstoffen en deze zoveel mogelijk opnieuw in de keten moeten brengen. Dat doen wij door de regie te voeren in de keten van autorecycling en door nauw samen te werken met autodemontagebedrijven, shredders, inzamelaars en verwerkers.”

Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging over ARN: “RAI Vereniging en haar leden besteden zelf veel aandacht aan verduurzaming van de mobiliteitsbranche. De toegevoegde waarde van ARN voor ons is dat ARN veel meer is dan een uitvoeringsorganisatie. ARN is een kennisinstituut dat een hele belangrijke bijdrage levert aan verduurzaming van de branche”