Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 juli 2022

Campine neemt drie recyclingfabrieken over

Het Belgische recyclingbedrijf Campine heeft drie recyclingfabrieken in Frankrijk overgenomen.

Het gaat om twee batterijrecyclingfabrieken en om het plasticrecyclingbedrijf C2P, die afkomstig zijn uit de faillissementsprocedure van het Franse bedrijf Recylex. Toen afgelopen april een groot deel van de schulden van Recylex opeisbaar werd, deed Campine een voorwaardelijk bod op de fabrieken. Uit het officiële vonnis van het handelsgerecht van Parijs, dat gisteren (6 juli) is gedateerd, blijkt dat dit bod is aanvaard.

De drie fabrieken tellen gezamenlijk zestig werknemers en hebben een gezamenlijke recyclingcapaciteit van 90 kton batterijen en 11 kton PP-plastic. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2021 zo’n 88 miljoen euro.

Campine-CEO Wim De Vos beschouwt de overname als een grote stap voorwaarts. “Campine is nu werkelijk een multimateriale recyclingonderneming. We zijn een van de weinige maakbedrijven die effectief gerecycleerde metalen, chemicaliën en plastics produceren.” Met de nieuwe fabrieken zal het Belgische bedrijf in staat zijn meer grondstoffen te herwinnen bij het recyclingproces, met name onder meer de PP-plastic van de batterijbehuizing. Momenteel worden de batterijen geheel verwerkt in de smeltoven in België.