Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 23 november 2022

N+P mag in Frankrijk gaan bouwen

N+P Subcoal Production heeft milieu- en bouwvergunningen gekregen voor een nieuwe Subcoal-fabriek in Noord-Frankrijk.  

De N+P Group gaat haar eerste Franse Subcoal-fabriek bouwen op het industrieterrein bij Isbergues, in de regio Hauts-de-France. In een nieuw gebouw van ruim 14.000 vierkante meter zal N+P jaarlijks zo’n 150 kton niet-recyclebaar afval verwerken tot Subcoal pellets. Dit is een alternatieve brandstof die N+P levert aan onder meer cement-, staal-, kalk- en energiecentrales. De nieuwe fabriek, die naar verwachting in 2024 operationeel moet zijn, moet uiteindelijk meer dan 100 kton CO2-uitstoot per jaar besparen. Ook brengt deze de komende tien jaar meer dan vijftig directe FTE’s naar de regio.

Lars Jennissen, Chief Development Officer bij N+P: “De faciliteit in Isbergues wordt de eerste in haar soort in Frankrijk, voortbouwend op de lessen die we hebben geleerd van onze operationele faciliteiten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.”

De Subcoal-fabriek in het VK opende in 2021 haar deuren. Hier verwerkt het bedrijf 300 kton afval tot 250 kton pellets. N+P streeft naar in totaal vijftien productie- en sorteerinstallaties in Europa.

“Persoonlijk ben ik erg blij dat het bedrijf zich in onze gemeente vestigt”, aldus David Thellier, burgemeester van Isbergues. “Hun activiteiten zijn volledig in lijn met een circulaire economie en dragen bij aan een energietransitie door de omzetting van afval in "groene steenkool". Bovendien zullen dankzij deze productielocatie voor alternatieve brandstoffen een vijftigtal banen op lokaal niveau worden gecreëerd."

Subcoal is een alternatieve brandstof uit afvalstoffen.