Categorie: Management | Gepubliceerd: 30 mei 2023

Gesprekken over lachgasprobleem “niet snel genoeg”

Het tempo van de gesprekken om tot een oplossing komen voor de afvalproblematiek rond lachgascilinders, verlopen niet snel genoeg. Dat vinden de afvalbedrijven en de NVRD.

Lachgascilinders worden sinds januari regelmatig in de openbare ruimte aangetroffen.
Foto: Rova

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) en de NVRD zijn sinds vorige maand in gesprek met de Landelijke Politie en de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en van Justitie en Veiligheid om tot een oplossing te komen voor de afvalproblematiek rond lachgascilinders. Aanleiding was destijds een ontplofte cilinder in een kraakperswagen.

Volgens de VA en de NVRD verlopen deze gesprekken constructief, maar het tempo gaat niet snel genoeg om tot een oplossing te komen. Inmiddels hebben beide ministeries voor een document gezorgd, met daarin de precieze effecten van de wetgeving die sinds dit jaar geldt. In dit document zien beide verenigingen een nieuw argument om tot een dringende oplossing te komen voor de “tientallen cilinders” die ze tegenkomen in bermen, restafval en glasbakken. Daarnaast blijven ze hun leden oproepen om incidenten, cijfers en andere relevante ervaringen te delen, zodat de VA en de NVRD de gesprekken met de ministeries en de politie goed kunnen voeren.

Gerelateerde artikelen