Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 april 2024

PreZero breidt activiteiten uit met Deense Solum

PreZero wordt actief in Denemarken. Samen met het Deense recyclingbedrijf Solum bouwt de onderneming een nieuwe sorteerinstallatie voor lichtgewicht plastic verpakkingen.

Het wordt de eerste sorteerfaciliteit voor plastic afval op het grootste eiland van Denemarken, Seeland. De verwerkingscapaciteit zal 100-130 kton zijn. Vorige week is het contract getekend voor de aankoop en het gebruik van het perceel van 71.000 m2 in Holbæk. Volgens planning zal de start van de bouw in 2025/2026 beginnen, waarna de sorteerinstallatie begin 2027 in gebruik kan worden genomen.

“We zijn erg blij om onze activiteiten in Denemarken te starten en een verdere bijdrage te leveren aan de recyclingdoelstellingen van de EU”, zegt Wolf Tiedemann, CEO van PreZero International. “Met Solum, een van de toonaangevende recyclingbedrijven van Denemarken en ontwikkelaar van duurzame oplossingen voor systemen, bouw en energie, vullen we elkaar uitstekend aan in dit nieuwe project. En met Holbæk hebben we ook een strategisch goede locatie gevonden. De gemeente ligt niet alleen dichtbij de snelweg, waardoor het makkelijker wordt om plastic afval uit Seeland en Funen te vervoeren. Er is ook voor gekozen, omdat hier een groot aantal kunststofverwerkende bedrijven gevestigd zijn. Een gunstig klimaat om plastic afval een nieuw leven te geven”, benadrukt Tiedemann.