Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 december 2008

Nieuwe voorzitter Stichting LightRec

Martin de Jager is de nieuwe voorzitter van LightRec, de stichting die in Nederland verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van spaarlampen.

De Jager neemt de voorzittershamer over van Rob Koppejan. Net als Koppejan is hij afkomstig van Philips Lighting, waar hij werkzaam is als commercieel manager. Tevens is hij medearchitect van het Europese WEEE-beleid van het lampenconcern. De Jager wil zich de komende jaren vooral richten op verbetering van inzamelingsresultaten en het vergroten van het consumentenbewustzijn. "Na een opstartfase kunnen wij nu onze aandacht gaan richten op onze kerntaak: verhogen van inzamelingsresultaten en optimaliseren van het recyclingproces," aldus de nieuwe voorzitter. "Vanuit onze vertegenwoordiging van producenten en importeurs in LightRec betekent dat in eerste instantie focus op consumentenvoorlichting. Apart inleveren van kapotte spaarlampen moet even vanzelfsprekend worden als het gescheiden inzamelen van lege flessen of het inleveren van batterijen".
De Jager ziet een toegankelijker inzamelsysteem als tweede voorwaarde om inzamelingsresultaten te verhogen. "Er zijn nog volop mogelijkheden voor een fijnmazig en laagdrempelig netwerk van inzamellocaties," meent De Jager. Vooral de samenwerking met retailers biedt voor LightRec ruimte voor verfijning van het inzamelnetwerk. De Jager: "Wij kunnen hierin een voorbeeld nemen aan landen zoals Spanje en Hongarije. We willen graag dat consumenten overal hun oude spaarlampen kunnen inleveren. Het is nu onze uitdaging om retailers hierin zo goed mogelijk te ondersteunen."

Meer weten over Stichting LightRec Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website