Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 22 januari 2009

ARN en Stibat verenigen loket

Auto Recycling Nederlanden Stichting Batterijen gaan nauw met elkaar samenwerken. Het startschot voor de samenwerking is gegeven met de ontwikkeling van één administratief systeem voor de verplichte opgave van producten die op de Nederlandse markt zijn gebracht.

ARN en Stibat zijn het samenwerkingsverband aangegaan om beide groepen deelnemers een collectieve oplossing aan te bieden. Dit doen zij onder meer door de invoering van één administratief systeem dat de administratieve last voor de bijna 900 aangesloten producenten, importeurs en fabrikanten aanzienlijk verlicht. Het nieuw ontwikkelde administratieve systeem betekent één 'loket' waar de bij ARN aangesloten importeurs, producenten en fabrikanten hun opgave kunnen doen. Ook RAI Vereniging heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit initiatief. RAI-directeur Peter Janssen: 'Door dit soort wettelijke verplichtingen collectief als branche in te vullen besparen we onze leden een hoop tijd en moeite.'

Besluit beheer batterijen en accu's
Op 26 september 2008 is het Besluit beheer batterijen en accu's in werking getreden. In het besluit staat aan welke wettelijke verplichtingen producenten, importeurs en fabrikanten van batterijen en accu's moeten voldoen. Het Besluit beheer batterijen en accu's spreekt fabrikanten en producenten aan op hun verantwoordelijkheid om de schadelijkheid van batterijen en accu's voor het milieu te verminderen. Dit gebeurt door batterijen en accu's zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen en te recyclen. In 2008 is 3.167 ton draagbare batterijen en accu's in Nederland ingezameld. Gezien de raakvlakken die ARN en Stibat met elkaar hebben, onderzoeken zij de mogelijkheden ook op het gebied van inzameling en communicatie nauwer met elkaar samen te werken.

Meer weten over Stibat?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website