Categorie: bedrijfsafval | Gepubliceerd: 31 augustus 2016

Hellendoorn stopt met inzameling bedrijfsafval

Remondis Grobben neemt per 1 oktober de inzameling van bedrijfsafval van de gemeente Hellendoorn over. Het gaat om het afval van enkele honderden klanten.

Dat bevestigt Remondis Nederland. Volgens het bedrijf waren er verschillende redenen voor de gemeente Hellendoorn om te stoppen met de inzameling van het bedrijfsafval. Zo gaat de gemeente starten met de inzameling van brongescheiden plastic afval. Door geen bedrijfsafval meer in te zamelen speelt de gemeente hiervoor capaciteit vrij.

Een ander probleem is dat de gemeente huishoudelijk afval gaat inzamelen met zijladers. Om het bedrijfsafval te kunnen inzamelen zou daardoor één extra inzamelvoertuig moeten worden aangeschaft dat uitsluitend bedrijven zou aan doen. Dat was de gemeente te inefficiënt.

Tot slot dwingt de Wet markt en overheid de gemeente Hellendoorn de activiteiten op het gebied van de inzameling van huishoudelijk afval en bedrijfsafval in de organisatie te scheiden. De organisatie is echter te klein om daar op een goede manier invulling aan te geven. Bovendien werd het überhauput steeds lastiger om met marktpartijen te concurreren, onder andere omdat bedrijven steeds specifiekere eisen stellen aan de inzameling van hun bedrijfsafval.

Voor Remondis Grobben zijn de extra adressen in Hellendoorn interessant. Inzamelroutes kunnen verder verdicht en geoptimaliseerd worden door de toevoeging van de enkele honderden nieuwe klanten.

Meer weten over REMONDIS Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website