Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 maart 2018

LyondellBasell en Suez ronden transactie QCP af

Door allebei voor 50 procent partner te zijn in het kunststofrecyclingbedrijf Quality Circular Polymers (QCP), dragen kunststof- en chemiebedrijf LyondellBasell en Suez bij aan de doelstellingen van de circulaire economie.

SUEZ and LYB in London.jpgVan links naar rechts: Jean-Marc Boursier, Group Senior Executive Vice President van Suez, verantwoordelijk voor Finance and Recycling & Recovery in Noord-Europa; Jean-Louis Chaussade, Chief Executive Officer van Suez; Bob Patel, Chief Executive Officer van LyondellBasell; en Richard Roudeix, Senior Vice President of Olefins & Polyolefins - Europa, Azië en Internationaal van LyondellBasell.
Foto: LyondellBasel - Chris Renton

De transactie die van beide ondernemingen voor 50 procent partner maakt, is gisteren (14 maart) succesvol afgerond. Hierdoor hebben Chemelot Ventures en LIOF hun belang in QCP verkocht aan LyondellBasell, dat zocht naar manieren om bij te dragen aan de circulaire economie. De samenwerking met LyondellBasel werd in november aangekondigd.

Recycling huishoudelijk kunststof verpakkingsafval

De QCP-vestiging in het Limburgse Geleen produceert elk jaar 25 kton polypropyleen (PP) en hogedichtheidspolyethyleen (HDPE) uit kunststof verpakkingsafval afkomstig uit huishoudens. Het doel is om in 2018 35 kton en 100 kton in 2020 te produceren. De productiecapaciteit van de vestiging komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan verbetering van het duurzaamheidsprofiel van hoogwaardige kunststoffen in Europa.

LyondellBasell brengt de QCP-materialen op de markt en voegt ze toe aan haar reeks van bestaande PE- en PP-materialen. Daarmee komt ze tegemoet aan een groeiende klantvraag, in lijn met de Plastic Strategy van de EU. Suez is verantwoordelijk voor de aanvoer van gesorteerd kunststof verpakkingsmateriaal.

Opschalen als circulaire economie groeit

“Het samenwerkingsverband met Suez stelt ons in staat om bij te dragen aan de circulaire economie”, zegt LyondellBasell-CEO Bob Patel. “De afgelopen jaren zien we een grotere vraag naar gerecycled en hergebruikt plastic, vooral in Europa. Met QCP hebben we onze respectievelijke expertise met Suez gecombineerd om een innovatief systeem te creëren, dat we kunnen schalen naarmate de circulaire economie groeit.”

Volgens Suez-CEO Jean-Louis Chaussade ontwikkelt de circulaire economie zich in toenemende mate als een cruciaal onderdeel van de kunststofwaardeketen. “Vooruitkijken houden we in gedachten dat de exploitatie van onze bedrijven in balans moet zijn met milieubewustzijn. Terwijl we bouwen aan een waardevolle deelname aan de circulaire economie, blijven we zoeken naar kansen voor toekomstige groei.”

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen