Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 januari 2020

Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie officieel van start

Eind deze maand opent Fontys Hogescholen een expertisecentrum dat een bijdrage moeten gaan leveren aan de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie in Zuid-Nederland.

Het expertisecentrum van Fontys gaat zich in de eerste plaatsen richten op onderzoek naar de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie in de mkb-maakindustrie. De onderzoekslijnen binnen het expertisecentrum zijn Circulaire waarde, Circulaire businessmodellen en Transitie als sociale innovatie. Deze sluiten aan op de strategische agenda’s van Midpoint Brabant en Brainport en de provinciale ambitie op het gebied van bouw en maakindustrie.

Op 31 januari opent Fontys het expertisecentrum op de Fontys Campus in Eindhoven met een symposium dat in het teken staat van bewustwording, inspiratie en verbinding. Duurzaam ondernemer Anne-Marie Rakhorst verzorgt een keynote waarin ze bezoekers onder andere op het hart zal drukken dat duurzaam en circulair ondernemen de enige manier is om in de toekomst te blijven bestaan. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met enkele projecten die bijdragen aan een duurzame maatschappelijke en economische ontwikkeling in Zuid-Nederland. Fontys en haar strategische partners presenteren deze projecten in een zogeheten ‘circle experience’.