Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 09 juli 2020

Gescheiden plastic mogelijk in oven van AVR

AVR ontvangt vragen uit de markt om gescheiden plastic in de installatie van het bedrijf te verbranden.

Om aan de vraag van de markt tegemoet te komen heeft AVR een aanvraag ingediend bij DCMR Milieudienst Rijnmond. “Het gaat om het thermisch mogen verwerken van plastic afval als uitzondering in deze tijd omdat er door de Covid-19 situatie te weinig vraag is naar gerecycled materiaal”, laat het bedrijf in een reactie weten. Zowel bedrijven als gemeenten hebben met deze vraag bij het bedrijf aangeklopt.

Als DCMR toestemming verleent, zal AVR tot 1 september aan de vraag uit de markt tegemoet kunnen komen. Tot die tijd mogen bevoegde gezagen namelijk afwijken van de minimumstandaard zonder de afwijkingsprocedure van het Lap te volgen, wanneer een afvalstof door de coronacrisis niet in lijn met het Lap te verwerken is én tijdelijke opslag niet mogelijk is.

De kunststofrecyclingsector heeft het zwaar. Door de coronacrisis daalt de olieprijs, waardoor virgin plastics goedkoper zijn dan de gerecyclede variant. Gevolg is dat de afzetmarkt voor recyclaat is gekrompen. Verschillende partijen in de sector trokken al aan de bel.

Meer weten over AVR - Afvalverwerking BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website