Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 31 december 2020

Aandelen Van Werven volledig over naar derde generatie

Oud-directeur een aandeelhouder Jan van Werven heeft het 75-jarig bestaan van Van Werven aangegrepen om zijn aandelen over te dragen aan de derde generatie.

De directie van Van Werven met in het midden oud-directeur Jan van Werven.
Foto: Stefan Verkerk

Op donderdagavond 26 november werd de intentieovereenkomst al gesloten tussen Jan, Wilfed, Cor en Herbert van Werven. Een bijzondere datum, want het was exact 100 jaar geleden dat Willem van Werven werd geboren, de oprichter van het bedrijf dat inmiddels 75 jaar bestaat. Op woensdag 23 december werd de overdracht van de aandelen officieel met het tekenen van de akte bij de notaris.

De belangrijkste pijler bij de aandelenoverdracht was de continuïteit van het bedrijf. De overdracht is gerealiseerd door enkele onderdelen over te dragen. Onderdeel van de transactie is het windmolenpark in Hattemerbroek. CEO Ton van der Giessen: “Dit trekt geen wissel op onze onderneming. Daarnaast is Jan als individu touwtrekker geweest van dit initiatief. Hij zal de komst van het windmolenpark dan ook continueren. Door samen te werken, blijven we als Van Werven gebruikmaken van de groene energie die hieruit voortkomt.”

Nieuw tijdperk

Voor broers en directeuren Wilfred, Cor en Herbert van Werven start een nieuw tijdperk. Wilfred van Werven: “Dit is een bijzonder moment voor zowel mij als mijn broers. We laten elkaar als generaties los, maar blijven tegelijkertijd gebruikmaken van elkaars diensten. Jan heeft veel voor ons bedrijf betekend, ontzettend veel op poten gezet, hij was innovatief en volhardend. Wij mogen nu verder bouwen en kijken ook vooruit. De vierde generatie komt eraan. Onze kinderen zijn alweer actief binnen het bedrijf.”

Duurzaamheid als peiler

Jan van Werven ging in 2018, na veertig jaar werken, met pensioen. Hij was de laatste van de drie directeuren uit de tweede generatie die aan het roer stond bij Van Werven. Hij zette duurzaamheid neer als fundament van het bedrijf. Zuinig omgaan met de schepping was zijn drijfveer. Die missie is bij Van Werven zichtbaar geworden doordat het bedrijf naast de reeds bestaande infra-activiteiten ook inzet op recycling, biomassa, compostering en opwekking van duurzame energie.