Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 04 januari 2021

Nieuwe directeur voor familiebedrijf Elsinga

Wim Elsinga heeft het directeursstokje van familiebedrijf Elsinga Beleidsplanning en Innovatie overgedragen aan de volgende generatie.

De nieuwe directeur van de organisatie sinds 1 januari is Jouke Elsinga, die vanaf 2006 betrokken is bij de opzet van microbiologisch onderzoek en procesvalidaties voor verwerkers van gft- en mestverwerkende bedrijven. Hij werkte zowel binnen- als buiten het bedrijf als procestechnoloog in de productiepraktijk van vergistings- en composteringsinstallaties. Verder was hij verantwoordelijk voor internationale sales van tunnelcomposteringen bij Christiaens Group. Sinds enkele jaren werkt de nieuwe directeur weer binnen Elsinga Beleidsplanning en Innovatie, waar hij onder meer gemeentelijke aanbestedingen van gft, en adviestrajecten op het gebied van inzameling van huishoudelijk afval trekt. Verder is hij betrokken bij de ontwikkeling en sales van de door Elsinga gepatenteerde luierrecycling technologie.

Met de aanstelling van de nieuwe directeur, treedt Wim Elsinga terug als algemeen directeur maar blijft wel als senior adviseur voor het bedrijf actief. Ook blijft hij aanspreekpunt in de lopende projecten die hij onderhanden heeft.