Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 01 oktober 2021

Saver gaat huishoudelijk afval inzamelen in Rucphen

De gemeente Rucphen laat vanaf 1 januari 2023 haar huishoudelijk afval ophalen door inzamelaar Saver. Daarnaast treedt de gemeente toe als aandeelhouder.

Saver verzorgt onder meer de afvalinzameling voor de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Dit zijn in totaal 88.000 huishoudens en vanaf 2023 komen daar nog 9.500 huishoudens bij. Het is voor het eerst sinds de oprichting van Saver dat een nieuwe gemeente zich bij de inzamelaar aansluit. Genoemde gemeenten zijn ook aandeelhouder bij Saver. Voor de aankoop van 1.200 Saver-aandelen stelt de gemeente Rucphen een krediet beschikbaar van 150.000 euro.

Beheersbare kosten

Volgens wethouder René Lazeroms speelden de kosten een rol bij de overstap. “Voor een kleine gemeente als de onze wordt het steeds problematischer om interessante contracten met de afvalmarkt af te sluiten. De toetreding tot Saver zorgt ervoor dat de kosten ook na 2022 beheersbaar blijven.” Hij verwacht dat de overstap voor een extra slag kan zorgen op het gebied van duurzaamheid. “Saver is actief op het gebied van communicatie en het creëren van bewustwording over afvalscheiding en duurzaamheid. Dat helpt ons om onze doelen te halen.” Renewi is de huidige afvalinzamelaar in Rucphen.

Saver gaat voor Rucphen alleen de huis-aan-huis inzameling verzorgen. Voor het grofvuil blijft de Brabantse gemeente gebruikmaken van de milieustraat Vosdonk in de gemeente Etten-Leur. Saver is wel met de gemeente in gesprek over een samenwerking met kringloopwarenhuis De Kringloper in Rucphen.