Categorie: buitenland | Gepubliceerd: 12 oktober 2021

Remondis breidt diensten uit met statiegeldautomaten

Het Duitse afvalbedrijf Remondis heeft haar serviceportfolio verder uitgebreid met de overname van de retourautomaat-activiteiten van Diebolt Nixdorf.

Naast het verwerven van de activiteiten van Diebolt Nixdorf wordt Remondis, als onderdeel van de overeenkomst, ook eigenaar van Diebolt Nixdorf Technology en Diebolt Nixdorf Retail Services. Met de overname breidt Remondis haar pakket van gescheiden inzamelsystemen uit. Remondis zal de productie van ‘reverse vending machines’ (RVM) in Ilmenau overnemen, net als de RVM-serviceactiviteiten in Duitsland.

Ralf Mandelatz, directeur van Remondis Recycling: “De overname van de machinebouwdivisie Diebolt Nixdorf Technology en het servicebedrijf Diebolt Nixdorf Retail Services is een belangrijke stap voor Remondis op weg naar een 'fullserviceprovider' in de circulaire economie. Dit stelt ons in staat om klanten in Duitsland en vele andere landen uitgebreide recyclingoplossingen te bieden.” Dankzij de overeenkomst kan het Duitse bedrijf zijn dienstenaanbod uitbreiden van de terugname van recyclebare materialen tot retourlogistiek, sorteren en recyclen en de productie van secundaire grondstoffen.

Beide partijen zijn overeengekomen het bedrag van de aankoopprijs niet bekend te maken. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.