Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 24 januari 2022

Jaarbeurs stapt over op circulair tapijt

JMT Floorcoverings wordt de nieuwe tapijtleverancier van Jaarbeurs Utrecht en gaat daar cradle-to-cradle tapijt leveren.

Beurstapijt is een grote afvalbron: jaarlijks wordt wereldwijd naar schatting meer dan 100 miljoen m² gelegd en afgevoerd. De Jaarbeurs wil in 2030 de meest duurzame congres- en eventlocatie van Europa worden en heeft daarom besloten over te gaan op Rewind tapijt, dat JMT Floorcoverings gaat leveren.

Het Rewind concept is ontwikkeld door Beaulieu International Group, en het enige ‘zilver gecertificeerde’ cradle-to-cradle naaldvilt beurstapijt ter wereld. Het belangrijkste verschil met eerdere generaties beurstapijt is dat het Rewind tapijt geen latex bevat, en maar uit één materiaal bestaat: hierdoor kan Rewind volledig en hoogwaardig gerecycled worden.

Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer van de Jaarbeurs: “Naast standbouw en horeca, is beurstapijt voor ons één van de grootste kansen om klimaatneutraal te worden. Dat feit willen we niet onder het vloerkleed schoffelen. Met de keuze voor JMT Floorcoverings als nieuwe tapijtleverancier, gaan we werken met het meest duurzame type beurstapijt dat op dit moment in de wereld te vinden is. En hiermee zetten we een grote stap in de richting van onze ambitie om de ‘most sustainable venue’ van Europa te worden en een CO2-neutrale plek in Utrecht.”