Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 februari 2005

TFC gaat Geesink Norba's onderhouden

Truck Fleet Control (TFC) heeft een contract afgesloten met Geesink voor de serviceactiviteiten, zowel de opbouw als het chassis.

TFC is het samenwerkingsverband van de Nederlandse DAF-dealers. Totaal nemen 38 dealers aan het netwerk deel die 72 servicelocaties vertegenwoordigen. Door de samenwerking met TFC wil Geesink Norba de service aan haar klanten verbeteren. Het contract maakt het mogelijk voor de aangesloten dealers om onder uniforme voorwaarden onderhoud voor Geesink uit te voeren. Daardoor hoeven ze geen losse afspraken met hun klanten te maken, maar wordt gewerkt onder uniforme tarieven en landelijk geldende voorwaarden. Ook zijn de inkooptarieven van Geesink-onderdelen gestandaardiseerd en wordt het opleidingsniveau landelijk gelijkgetrokken. Het gaat vooral om het eerste en tweede echelon onderhoudswerk, dat zo dicht mogelijk bij de klant moet plaatsvinden. Door de relatie met TFC zijn nu veel meer servicepunten in Nederland ontstaan. Het derde echelon, het grote revisiewerk, kan door enkele dealers worden gedaan, maar voor het merendeel zal dat bij één van de drie werkplaatsen van Geesink in Nederland blijven gebeuren.
Hoewel TFC een relatief jonge organisatie is, was het voor Geesink toch een logische keuze. De meeste opbouwen van Geesink worden geplaatst op een DAF.

Achtergrond

Truck Fleet Control is het samenwerkingsverband van de gezamenlijke Nederlandse DAF bedrijfswagendealers dat in mei 2001 werd opgericht. TFC biedt integraal wagenparkbeheer aan op het gebied van reparatie, onderhoud en schademanagement. Het uitgebreide servicenetwerk omvat 38 partners en 72 servicelocaties. TFC houdt een omvangrijke database bij met informatie over het bedrijf en het wagenpark. Met één druk op de knop kan TFC de klanten uitgebreide informatie geven over het wagenpark, variërend van onderhoudsplanning, schadereparaties en budgettering, tot implementatie van nieuwe technieken en het opbouwen van speciale voertuigen.

Geesink Norba Group is een van de grootste fabrikanten van afvalinzamelvoertuigen, zelfpersende en stationaire afvalpersen in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Emmeloord en heeft drie productiefaciliteiten in Nederland en Zweden. De merknamen Geesink, Norba en Kiggen worden wereldwijd verkocht via eigen verkoop- en servicevestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Zweden, Denemarken, Polen, Nederland, Portugal, de Baltische Staten en via een internationaal netwerk van agenten en dealers. De Geesink Norba Groep is onderdeel van Oshkosh Truck Corporation [NYSE: OSK], een toonaangevende fabrikant van speciale voertuigen en carrosserieën voor de brandweer- en hulpdienstensector, defensie, de betonindustrie en de afvalinzameling. Producten worden verkocht onder de merknamen Oshkosh, Pierce, McNeilus, Medtec, Geesink, Norba en Kiggen.

Meer weten over Geesinknorba?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website