Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 september 2006

Eerste DAF Euro 5 afvalwagen voor Van Gansewinkel

De sleutels van de eerste DAF FAG CF75.250 afvalwagen in Euro-5 uitvoering zijn deze zomer overhandigd aan de Van Gansewinkel Groep.

Op 10 augustus vond de symbolische handeling plaats en reikte de heer R. Bonsen, Algemeen Directeur van DAF Nederland, de sleutels uit aan de heer A. François, Directeur Inkoop & Logistiek bij de Van Gansewinkel Groep. Het voertuig is als kraakperswagen uitgevoerd met een Geesink opbouw type GPMIII en gaat vooral gebruikt worden voor het inzamelen van bedrijfsvuil in de regio Oost-Brabant.
Om de NOx-emissie te verminderen en zo te voldoen aan de Euro-4 en Euro-5 normen, die respectievelijk van kracht worden in oktober 2006 en oktober 2009, heeft DAF gekozen voor de SCR-technologie met een DeNOx-katalysator. SCR is de beste en op dit moment de enige technologie om niet alleen de Euro-4 maar ook de toekomstige Euro-5 norm te halen. De Van Gansewinkel Groep heeft niet alleen het milieu hoog in het vaandel staan, maar is ook actief op het gebied van alfabetisering. Niet voor niets is de nieuwe DAF, speciaal vanwege de 'Week van de Alfabetisering', uitgevoerd met het thema van de campagne.

 

Meer weten over Geesinknorba?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website