Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 17 juli 2007

Geesink introduceert nieuwe, geïntegreerde splitbelading

Geesink Norba Group heeft een nieuwe, geïntegreerde splitbelading ontwikkeld.

De belading staat bekend als de GCB 1000 Split en is voor verschillende toepassingen geschikt. De belading heeft niet alleen een moderner design, maar is ook op het gebied van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid verbeterd. Geesink Norba Group heeft dit product gelanceerd tijdens de RDDL show in Lelystad van 12 tot 14 juni.

De nieuwe GCB 1000 Split kan een brede variëteit aan containers ledigen. Als de emmerstoelen gescheiden zijn, kan deze volautomatische splitbelading 2-wielcontainers tot 400 liter snel en efficiënt ledigen. Als ze gekoppeld zijn, kan de belading 4-wielcontainers tot 1600 liter ledigen. Als de opzetklep tot 1000 mm verlaagd is, kunnen de beladers ook afvalzakken en grof, industrieel afval beladen.
De splitbelading voldoet niet alleen aan de prEN 1501-5 normeringen, maar is ook klasse 3 gecertificeerd voor alle veiligheidsgerelateerde functies in Europa.
De configuratie, opbouw en belading, is voorzien van een nieuw besturingssysteem, EuroVIM, dat de chauffeur een unieke verbinding met de achterlader en de andere onderdelen biedt via een informatiescherm in de cabine.
De soepele bewegingen van de belading karakteriseren de nieuwe split lift. Door de 60° kiephoek is het niet langer nodig om het afval uit de containers te schudden. Daardoor verloopt de afvalinzameling niet alleen efficiënter, maar is de kans op beschadigingen aan de container en de truck aanzienlijk verminderd.
De modulaire constructie van de nieuwe GCB 1000 Split maakt het mogelijk om onderdelen snel te vervangen. Omdat alle storingsgevoelige onderdelen beschermd zijn, kan de splitbelading met een hogedrukspuit gereinigd worden.

Meer weten over Geesinknorba?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website