Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 16 mei 2023

Bollegraaf Analyzer geeft grip op materiaalstromen

De volgende stap richting de MRF van de toekomst

Data spelen een cruciale rol bij het creëren van de materialenrecyclinginstallatie van de toekomst. De vraag naar nauwkeurige dataverzameling en -visualisatie groeit snel in de markt. Met de in de praktijk bewezen Bollegraaf Analyzer speelt Bollegraaf hierop in.

De Bollegraaf Analyzer zorgt voor een nauwkeurige classificatie van materialen.

Het creëren van meer data verzamelpunten binnen een sorteerlijn om data nauwkeurig te classificeren, kwantificeren en transformeren. Dat is nodig om weloverwogen beslissingen te nemen voor de materialenrecyclinginstallatie (MRF) van de toekomst. Dit heeft erin geresulteerd dat de Bollegraaf Analyzer, die begon als classificator voor de Bollegraaf RoBB, zal worden gebruikt om sorteerprocessen te optimaliseren door deze autonoom aan te sturen. 

Data moeten betrouwbaar zijn om van nut te zijn. Net als bij onze machines staat bij de Bollegraaf Analyzer kwaliteit hoog in het vaandel. Voor data betekent dit dat Bollegraaf zorgt dat al het inkomende afval nauwkeurig wordt geclassificeerd op basis van het juiste materiaal. Een voorbeeld hiervan is een plastic fles, waarvan de fles, dop en/of sleeve van verschillende types plastic zijn gemaakt.

Door gebruik te maken van machine learning (AI) en uitgebreide tests in het eigen testcentrum, zorgt de Bollegraaf Analyzer dat de classificatie van materiaal nauwkeurig is en dat de operator een zorgvuldige, afgewogen beslissing kan nemen. 

De Bollegraaf Analyzer kan op verscheidene plekken binnen het proces worden geplaatst, zodat de operator een compleet overzicht krijgt van de gehele sorteerlijn. Dit helpt de operator om inzicht te krijgen in de sorteerprestaties en mogelijke knelpunten binnen het systeem. 

Wat is de Bollegraaf Analyzer? 

De Bollegraaf Analyzer biedt een realtime compositieanalyse van materiaalstromen. De samenstelling van de materialen wordt op objectniveau gemeten, gebaseerd op het verzamelen van voornamelijk RGB-data en aangedreven door kunstmatige intelligentie. 

Implementatie van de Bollegraaf Analyzer in het sorteerproces helpt bedrijven om prestaties en trends van het volledige proces en de belangrijkste daarbij behorende scheidingseenheden te monitoren. Ook helpt het de kwaliteit en kwantiteit te optimaliseren, door continu de outputstromen te analyseren en de instellingen aan te passen. Verder wordt de samenstelling van het outputmateriaal geanalyseerd, zodat bedrijven op basis van deze feiten hun producten kunnen verkopen. 

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! maart 2023 (nummer 2)