Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 24 mei 2023

GipsRec.nl recyclet gipsplaten 100 procent

GipsRec.nl is een verwerker van gipsafval, voornamelijk gipskarton en -blokken. Ook de verwerking van gasbeton als monostroom behoort tot de mogelijkheden.

Gips klaar om gerecycled te worden.

GipsRec.nl recyclet sinds oktober 2017 in de Groningse plaats Farmsum gips en gasbeton voor hergebruik in gipsplaten. Het geproduceerde poeder wordt door een lokale producent van gipsplaten gebruikt in de productie van nieuwe gipshoudende bouwmaterialen. Ook karton recyclet GipsRec.nl volledig. 

Beproefde technologie 

GipsRec.nl kan door een beproefde technologie een constant eindproduct en schone reststromen garanderen. Dit resulteert in een concurrerend tarief voor recycler en overheid. 

De moderne technologie en state of the art zeefsystemen zorgen voor een gegarandeerde output van gipspoeder dat aan de hoogste normen voldoet. Daarmee is ook ervaring opgedaan in Ierland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Australië. 

Operationeel 

Klanten kunnen hun gipsafval aanleveren op de locatie van GipsRec.nl aan het metaalpark 7 in Farmsum. Diverse klanten uit binnen- en buitenland wisten de afgelopen jaren de weg naar het bedrijf te vinden. 


Vakblad Afval! maart 2023 (nummer 2)