Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 14 december 2011

Geesinknorba

Voor elke inzameling een passende oplossing

Geesinknorba is de producent voor afvalinzamelsystemen. Als leidend producent van vuilniswagens, zelfpersende containers en stationaire persen, staat zij garant voor innovatieve, duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten. De uitgebreide after-salesorganisatie ontzorgt klanten in hun dagelijkse operationele werkzaamheden.

Kraanseries.jpgDe Kraanseries zijn speciaal uitgerust om ondergrondse containers te legen.

De klant heeft de keuze uit de grootste variatie aan afvalinzamelsytemen die volledig aangepast kunnen worden aan haar wensen. De complete huisvuilwagenopbouw of persinstallatie wordt op maat geproduceerd. De huisvuilwagen is te combineren met de chassiskeuze van de klant.

Stedelijke gebieden

Maurice Link, branchmanager Benelux & Germany, vertelt: “Dankzij ons brede assortiment kunnen wij voor elke afvalstroom en elke omstandigheid het ideale systeem leveren. Neem bijvoorbeeld de inzameling in stedelijke gebieden; met onze huisvuilwagens van het type “G-Series Mini” zijn deze gebieden goed bereikbaar. Klein van formaat, maar dankzij het krachtige persmechanisme wordt toch een efficiënte inzameling bereikt.”

In binnensteden worden meer en meer ondergrondse containers toegepast voor de inzameling van afval. Deze containers vragen om een specifiek inzamelvoertuig, zoals de Kraanseries van Geesinknorba. “De Kraanseries zijn speciaal toegerust op het ledigen van ondergrondse containers. De opbouw is voorzien van een kraan en een trechter op de achterkant. De container wordt met de kraan boven de trechter geplaatst, door de vorm van de trechter komt het afval zonder verwaaiing direct in de huisvuilwagen. De constructie van de auto maakt het mogelijk dat de beladers ook losliggend afval kunnen inzamelen. De Kraanserie-modellen KT-2 en KT-S kunnen worden voorzien van een beladingsysteem. Hiermee kunnen naast ondergrondse systemen ook twee- en vierwielcontainers geledigd worden tijdens de inzamelroute. Kortom een voertuig dat van alle markten thuis is.”

MF300 met Hybrid Plug In .jpgDeze MF300 - met Hybrid Plug In - kan twee afvalstromen inzamelen.

Twee in één

Voor de inzameling van verschillende afvalstromen tegelijk heeft Geesinknorba een unieke serie. Maurice vervolgt: “We hebben twee multifractie voertuigen in ons assortiment, de MF300 en de GCP. Met de MF300 kunnen standaard twee afvalstromen ingezameld worden. Deze huisvuilwagen bestaat uit twee onafhankelijke verticale laadbakken, elk met een eigen persmechanisme, uitdrukschot en belading. De MF300 kan desgewenst uitgebreid worden met een zijlader en een derde compartiment direct achter de cabine, waardoor dit voertuig zelfs geschikt is voor drie afvalstromen.” De GCP kent een horizontale verdeling van de laadbak met als voordeel een verbeterde verdeling van de lading op het chassis. “De wagen is hierdoor beter in balans en helt niet over. Op speciaal verzoek wordt de GCP uitgevoerd met een geluidsreductiepakket in de achterlader. Hierdoor neemt de geluidsproductie tijdens het beladen sterk af. Met name in de stedelijke gebieden waar ‘s nachts wordt ingezameld biedt dit een groot voordeel.”

Hybrid Volvo met ver#59996D.jpgHet zeer compacte Hybrid Plug In batterijpakket van 500 millimeter breed.

Efficiënter, stiller en schoner

Verantwoord ondernemen is vandaag de dag het credo. Echter al in 2002 lanceerde Geesinknorba de Hybrid Plug In. “Dit systeem is een beproefd succes in duurzaamheid en is in de loop van de jaren steeds verder doorontwikkeld. De gehele opbouw van de huisvuilwagen wordt hierbij elektrisch aangedreven. Een modern batterijenpakket zorgt voor voldoende energie om de hele dag in te zamelen. Naast een significante verlaging van de brandstofkosten en uitstoot van CO2 en fijnstof is deze opbouw ook nog eens veel stiller. Dit alles zonder verlies van capaciteit en functionaliteit, mede dankzij het compacte formaat", legt Maurice uit. Het Hybrid Plug In-systeem is te combineren met verschillende varianten huisvuilwagens.

Kiggen

Al jaren is Kiggen een naam op het gebied van zelfpersende containers en stationaire persen. Van een eenvoudige zelfpersende container tot een geavanceerde installatie bij een overslagstation. “Slimme systemen om afvalstromen te beheren en efficiënt te verdichten. Wat de klant ook nodig heeft, de Kiggen-medewerkers geven graag op professionele wijze advies over de voor meest geschikte installatie”, aldus Maurice.

IJzersterk serviceorgaan

Kiggen overslagstation.JPGEen geavanceerde installatie van Kiggen bij een overslagstation.

“Een goede service is essentieel in de totale beleving van de klant over onze producten. De serviceorganisatie van Geesinknorba bestaat in Nederland uit vier verschillende disciplines, de werkplaatsen in Emmeloord, Duiven en Amsterdam, zestien buitendienstmonteurs verspreid over heel Nederland, levering van onderdelen via de webshop (6.500 artikelen), de Parts-verkopers en de technische helpdesk voor overige vragen. Ons motto is om de klant te ontzorgen. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, gaat ons Service Center in Amsterdam zich vestigen in een groter pand aan de Theemsweg op industrieterrein Westpoort. Met deze verhuizing verdubbelen wij in één klap het aantal vierkante meters van de werkplaats. Zo kunnen wij onze klanten nog beter en sneller bedienen”, aldus Ferry Schenk, servicemanager Benelux & Germany.

Fleet Management

“Om de klanten zoveel mogelijk te ontzorgen, bieden wij ook Fleet Management aan. Ons doel is om de zorgen van de klant weg te nemen en ons te concentreren op de betrouwbaarheid van hun wagenpark. Immers, met uitval van een machine of voertuig loopt het bedrijfsproces van de klant gevaar. De klant kan zich dan volledig concentreren op zijn core business. Wij hebben inmiddels bij diverse van onze grotere klanten in Europa de complete serviceorganisatie succesvol en tot wederzijdse tevredenheid overgenomen.” aldus Ferry Schenk. Naast eigen producten, repareert en onderhoudt Geesinknorba bij Fleet Management ook machines en voertuigen van andere merken. Fleet Management kenmerkt zich door vooraf overeengekomen vaste kosten, de klant bepaalt samen met Geesinknorba de uiteindelijke samenwerkings- en contractvorm en wordt gevrijwaard van plotselinge verrassingen in de exploitatiekosten van zijn wagenpark.

Meer weten over Geesinknorba?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! oktober 2011 (nummer 8)