Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 19 augustus 2020

Vecoplan ontvangt Red Dot Award voor VEZ 3200

Vecoplan AG is met de nieuwe voorshredder VEZ 3200 dit jaar een van de winnaars van de Red Dot Award: Product Design. Deze shredder is speciaal ontwikkeld om alternatieve brandstoffen te maken.

De VEZ 3200 wordt nu met de Red Dot Award: Product Design onderscheiden.

Bij de uitvoering van de VEZ heeft Vecoplan veel waarde gehecht aan een eigentijds ontwerp. Daarbij is het design veel meer dan alleen maar kleur- en vormgeving – het is vooral gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker. “Het ging ons bij de uitvoering van de nieuwe VEZ 3200 niet zozeer om uiterlijk, maar veeleer om ergonomie“, vertelt Werner Berens, directeur (CEO) van de Vecoplan Group. Daarvoor had de machinebouwer als partner Design Tech in huis gehaald, een internationaal vooraanstaand bedrijf voor technisch doelmatig machinedesign. “Het ontwerp interfereert met de constructie van de machine zodat het voor de operator gemakkelijker wordt om met de shredder te werken“, beschrijft Berens. “En de markt beloont onze werkwijze. Dat laten de verkoopcijfers van onze nieuwe shredder zien. Al vijftien machines zijn er wereldwijd bij onze klanten operationeel“, constateert Berens tevreden.

Met het nieuwe design onderscheidt Vecoplan zich zowel qua kleur alsook geometrisch van de concurrentie. “We onderbouwen met de nieuwe en geoptimaliseerde shredders duidelijk ons productleiderschap“, benadrukt Berens.

Meer informatie: www.vecoplan.de, +49-266162670


Vakblad Afval! juni 2020 (nummer 4)


Auteur: