Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 24 augustus 2020

Brigade draagt steentje bij aan veiligheid

Het gebeurt helaas nog steeds dat een voetganger of fietser door een huisvuilwagen wordt geraakt bij het afslaan. In het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 heeft minister Van Nieuwenhuizen de ambitie uitgesproken om naar nul verkeersdoden te gaan in 2050. Die ambitie biedt volop kansen voor Brigade.

De Backeye®360 werkt met vier camera's die hoog op het voertuig gemonteerd zijn.

Brigade is wereldwijd leverancier van voertuigveiligheidssystemen voor allerlei toepassingen en sectoren, voor zowel on road als off road voertuigen. “Wij zijn in Nederland en België zeer sterk vertegenwoordigd in de afvalsector”, vertelt Huib Slijkhuis, managing director van Brigade Electronics. “Belangrijke klanten zijn Saver, GP Groot en diverse gemeenten. Maar ook in België hebben we grote klanten. Denk aan Renewi, Suez, Ilva, Vanheede,, Net Brussel en Stad Antwerpen.”

Totaalbeeld

Veiligheid in het verkeer is prioriteit nummer 1 bij veel bedrijven en sinds 2014, het jaar waarin Brigade de Backeye®360 introduceerde, hebben al tal van bedrijven – zeker in de huisvuilsector - voor dit systeem gekozen. Het intelligente camera-/monitorsysteem werkt met vier camera’s die hoog op het voertuig gemonteerd zijn en die elk een zijde van het voertuig weergeven. “De beelden worden tot één totaalbeeld gecombineerd, dat de bestuurder van bovenaf beziet. Hij ziet dus in één oogopslag of zich iets of iemand naast of achter het voertuig bevindt”, aldus Slijkhuis. “Alhoewel de Backeye®360 al een totaaloplossing op zich vormt, zien we sinds 2019 de tendens om dit te combineren met twee aanvullende producten: ultrasone obstakeldetectie en een vocal alarm.”

4-Sensorsysteem

Het nieuwste product is de SideScan®Flex. Dit is een 4-sensorsysteem dat aan de zijkant van het voertuig wordt gemonteerd om objecten en kwetsbare weggebruikers te detecteren. De gebruiker kan uit vier detectie-afstanden kiezen, waarbij het maximale detectiebereik 2,5 meter is. Daarnaast heeft het systeem een activering waarmee vocal alarm, camera, MDR of andere alarmen geactiveerd kunnen worden. Meestal wordt de SideScan®Flex gecombineerd met een vocal alarm, zodat ook personen naast, of achter het voertuig de waarschuwing ‘voertuig slaat af naar rechts’ horen.

“Met deze drie producten van optimale zichtbaarheid (Backeye®360), hoorbare waarschuwing aan chauffeurs (obstakeldetectie) en hoorbare waarschuwing buiten (vocal alarm) bieden wij een zeer complete oplossing qua veiligheid. We durven dan ook te stellen dat we zeker ons steentje gaan bijdragen aan de uitvoering van het Strategische Plan Verkeersveiligheid 2030”, besluit Slijkhuis.

Meer weten over Brigade Electronics BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2020 (nummer 4)


Auteur: