Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 29 juni 2016

Rolf Ibsen nieuw bestuurslid voor Stichting LightRec

Het bestuur van Stichting LightRec heeft zich versterkt met Rolf Ibsen, directeur van verlichtingsproducent Megaman en bestuurslid van de Nederlandse Licht Associatie (NLA).

Rolf Ibsen nieuw bestuurslid voor Stichting LightRec.jpgRolf Ibsen.
Foto: Stichtig LightRec

De 57-jarige Ibsen is met zijn 22 jaar ervaring als directeur bij Megaman een bekend gezicht in de verlichtingsbranche. Megaman distribueert verlichtingsproducten in negentig landen en beschikt over eigen fabricage, een ontwikkelingsafdeling en gecertificeerde testfaciliteiten voor innovatieve led-verlichting. Als bestuurslid van de NLA mag van hem verwacht worden dat hij op de hoogte is van alle ins and outs op de Nederlandse verlichtingsmarkt. 

Het bestuur van LightRec heeft de opdracht om de inzamelcijfers van LightRec de komende jaren naar een hoger niveau te tillen, om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Europese Unie, waarbij in 2019 65 procent van de op de markt gebrachte lampen en armaturen moeten worden ingezameld voor recycling. LightRec geeft opdracht aan uitvoeringsorganisatie Wecycle om de inzameling bij zowel professionals als consumenten te stimuleren.

Voor 2016 ligt de focus van het bestuur op inzameling onder professionele gebruikers, waar de meeste verlichting wordt afgedankt.