Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 02 maart 2018

Proef met BinBang-afvalbak in Schiemond

Bijna honderdvijftig huishoudens in de Rotterdamse wijk Schiemond gaan de komende drie maanden hun afval scheiden en de hoeveelheden registreren tijdens een gezamenlijke proef van de gemeente Rotterdam, Nedvang en BinBang.

Inwoner Schiemond ontvang BingBang-afval pr foto.jpgEen inwoner van Schiemond ontvangt een BingBang-afvalbak.
Foto: BinBang

Veel Rotterdammers wonen in een appartement en hebben niet veel ruimte om hun afval te scheiden. Door het uitreiken van een BinBang-afvalbak als proef, wil de gemeente het makkelijker maken voor bewoners om thuis afval te scheiden. Met de speciale afvalbak kunnen zij thuis makkelijk glas, pmd en papier en karton scheiden.

De komende periode houden deelnemers via een online platform bij hoeveel afval zij scheiden, ze ontvangen slimme tips en doen mee met een wekelijkse quizvraag. De twee deelnemers die het meeste afval hebben gescheiden, winnen een hoofdprijs van 150 euro boodschappentegoed. Met de quiz maken deelnemers kans op een dinerbon, bioscoopbon of dagje Blijdorp.

Basisschool De Boog en het Huis van de Wijk doen ook mee. De school gaat aan de slag met een lespakket, zodat kinderen op school goed afval leren scheiden en dit daarna thuis ook gelijk in de praktijk kunnen brengen.

BinBang

BinBang wil afval scheiden op een positieve manier veranderen en vindt dat duurzaam gedrag makkelijk moet zijn voor iedereen. Het doel van BinBang is om mensen thuis en binnen organisaties bewust te maken van de grondstoffen die ze kunnen sparen (de Bang) en hier concrete oplossingen voor bieden (de Bin). De BinBang-afvalbak is gemaakt van gerecycled plastic.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van Nedvang.