Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 04 augustus 2022

Inzamelvoertuig vindt plekken zonder mobiel bereik

In een groot, dunbevolkt gebied in de Duitse deelstaat Brandenburg is mobiel bereik niet alom aanwezig. In een nieuw project worden inzamelvoertuigen ingezet om deze dode punten te registreren.

Ingenieursbureau STF Group heeft zogenaamde 'netwerkboxen' geïnstalleerd op de inzamelvoertuigen van de plaatselijke afvalbeheerder, Abfallwirtschafts-Union (Awu). Deze verzamelen gegevens over de gebieden in de Landkreis Ostprignitz-Ruppin, waar slecht tot geen mobiel bereik is. Inzamelvoertuigen zijn volgens districtbestuurder Ralf Reinhardt bij uitstek geschikt voor deze opdracht omdat ze elke uithoek van het district bereiken. Volgens Matthias Noa, directeur van Awu, is het de bedoeling dat de komende zes maanden elke route drie keer wordt geregistreerd door een netwerkbox. "We werken zelf ook veel met mobiele radiotechnologie, dus we voelen de behoefte om te helpen bij het vinden van de dode punten", aldus Noa.

De netwerkboxen zullen zowel gesprekskwaliteit als datatransmissie meten. Volgens de districtbestuurder liggen de kosten in de lage vijf cijfers. STF gaat ook medewerkers van het districtsbestuur inschakelen om routes te fietsen waar inzamelvoertuigen niet komen, zoals veld- en bospaden, om een nog completer beeld te krijgen van het mobiele bereik in de Landkreis. De verzamelde gegevens zullen vervolgens worden meegenomen in de onderhandelingen over de verdere bouw van zendmasten in de regio.