Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 juni 2008

Stibat schrijft verkiezing uit voor grootste verzamelaar

De Haagse cabaretier Sjaak Bral gaat voor Stibat op zoek naar de Verzamelaar van het Jaar 2008. Een actie van de Stichting Batterijen (Stibat).

Sjaak Bral gaat met zijn reportageteam op bezoek bij mensen met een bijzondere verzameling. Stibat is zelf een van de grootste verzamelaars van Nederland. Vorig jaar kwamen - via de bijna 12.000 winkels waar Stibat lege batterijen ophaalt - bijna 130 miljoen exemplaren terug. Dat kunnen er nog meer worden. In elk Nederlands huishouden liggen namelijk gemiddeld 97 batterijen: vol, leeg, in gebruik in apparatuur en in oude niet meer gebruikte apparaten. Van deze 97 batterijen zijn er 18 leeg. Dit houdt in dat Nederlanders in totaal 130 miljoen lege batterijen als verzameling in huis hebben.
Vanaf september kan de consument gebruikte batterijen inleveren in elke winkel waar de energiedragers te koop zijn. Dat is het gevolg van nieuwe Europese regelgeving. Door de nieuwe regeling wordt het aantal inleverpunten fors uitgebreid. De winkel is de favoriete plek voor Nederlanders om lege batterijen in te leveren, zo blijkt uit onderzoek.

Meer weten over Stibat?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website