Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 november 2009

LightRec introduceert inzamelbox spaarlampen voor supermarkten

Op verzoek van de Stichting LightRec Nederland ontwikkelde NVMP samen met Sita, een inzamelmiddel voor spaarlampen dat bij de in- of uitgang van winkels zal komen te staan.

De inzamelbox moet het inleveren van defecte energiezuinige verlichting nog gemakkelijker maken. Deze week start in tien Albert Heijn winkels een pilot die tot eind mei loopt. De stichting biedt al een inzamelsysteem aan 'behind the counter', waarmee supermarktketens aan de wettelijke verplichtingen rondom inzameling voldoen. Het winkelpersoneel neemt in dit geval de lampen aan van klanten en slaat deze 'achter de kassa' in speciale kratten op.
Het inzamelmiddel bestaat uit een standaard met twee kratten, elk met een inhoud van 30 of 60 liter, inzetbaar afhankelijk van de ruimte in de winkels. Vergelijkbaar met de ton voor lege batterijen wordt een hoes over deze standaard geplaatst, desgewenst met een aanduiding van de winkelketen. De inzamelbox maakt door de aanwezige boodschap in het design duidelijk waar 'ie voor dient: 'Spaarlamp stuk? Lever hem in!'.
De inzamelbox zal in de toekomst onder de noemer van Wecycle, het platform voor recycling en inzameling van elektr(on)ische apparatuur en spaarlampen, worden gedistribueerd en geleegd. Volle inzamelboxen worden op kosten van LightRec opgehaald en vervangen door lege kratten.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting LightRec Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen