Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 februari 2010

Midwaste-gemeenten tekenen contract met NVMP en ICT-Milieu

Een aantal gemeenten die hun afvalinzameling hebben ondergebracht bij Midwaste, ontvangen 79 euro per ton, indien zij alle e-waste aanleveren aan de NVMP. Dat is gisteren met elkaar afgesproken.

Midwaste is een overkoepelende organisatie waarbinnen een aantal regionaal opererende afvalinzamelingbedrijven samenwerkt. De Midwaste-partners Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch, Afvalservice Breda, BAT, Dar, NV IRADO, Netwerk en Saver bekrachtigden gisteren de gemaakte afspraken met de NVMP en ICT-Milieu, de organisaties voor inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen. De partijen hebben afgesproken dat de gemeenten alle apparaten en spaarlampen aanleveren aan de NVMP en ICT-Milieu, die zorgdragen voor een verantwoorde recycling. Gezamenlijk wordt ernaar gestreefd meer grondstoffen opnieuw te gebruiken door meer e-waste in te zamelen en te recyclen.
De NVMP en ICT-Milieu willen inzamelcontracten sluiten met alle gemeenten in Nederland. Inmiddels zijn er contracten getekend met zo'n 125 gemeenten en hebben ruim honderd gemeenten de contracten in voorbereiding. De NVRD en de VNG bevelen de afspraken aan gemeenten aan.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting ICT Milieu?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Coöperatieve Vereniging Midwaste UA?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website