Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 september 2012

Wecycle richt zich op vijftigplussers

Vijftigplussers blijken de meeste elektrische apparaten in huis te hebben. Reden voor Wecycle om extra aandacht voor recycling te vragen onder deze doelgroep.

Wecycle sprak de vijftigplussers aan tijdens de aftrap van de jaarlijkse Vijftigplusbeurs in Utrecht. De bezoekers werden opgeroepen hun huishouden op te ruimen. Op de beurs stond een levensgroot nest, tot de nok toe gevuld met e-afval, een verwijzing naar het feit dat vijftigplussers vaak 'empty nesters' zijn omdat hun kinderen reeds het huis uit zijn.

Uit onderzoek van de United Nations University blijkt dat vijftigplussers gemiddeld 102 elektrische apparaten in huis hebben. Het gemiddelde aantal is 92 apparaten per huishouden. Volgens Wecycle zou het kopen van nieuwe elektrische apparaten zonder de oude weg te gooien, voortkomen uit de gedachte 'wie wat bewaart, die heeft wat'.

Goed gevoel

Verder meldt de stichting dat vijftigplussers vaker dan gemiddeld een goed gevoel overhouden aan het inleveren van AEEA. Gemiddeld houdt 70 procent van de Nederlanders hier een goed gevoel aan over, maar bij vijftigplussers is dat 79 procent. Anderzijds is ook hun schuldgevoel bij het niet inleveren het grootst: bijna 75 procent, tegenover een gemiddelde van 54 procent.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website