Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 17 november 2017

Han Noten gaat vloggen voor NVRD

Han Noten gaat namens de NVRD vlogs maken waarin hij reflecteert op de afvalbranche. In een eerste vlog reageert hij op het CPB-rapport over het scheiden van plastic verpakkingen.

De vlog maakt een opmars in de afvalwereld. Onlangs lanceerde HVC een serie vlogs waarin het publiek op ludieke wijze wordt geïnformeerd over de juiste manier om afval te scheiden. Nu kondigt ook de NVRD een serie vlogs aan. Han Noten geeft in korte clips zijn visie op afval en afvalbeleid.

In de eerste vlog gaat Noten in op de discussie die losbarstte naar aanleiding van het CPB-rapport over de zin en onzin van de aparte inzameling van kunststof verpakkingen, zij het heel indirect. In een korte filosofisch getinte beschouwing breekt hij een lans voor een bredere visie op afvalbeleid. Onze cultuur leert ons dat we dingen beter leren begrijpen door er zo dicht mogelijk op in te zoomen en alle details om te spitten, aldus Noten, maar vaak is het juist nodig om uit te zoomen, zodat het bredere perspectief helder wordt.

Bekijk de vlog hieronder.