Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 31 oktober 2018

Maastrichts winkelcentrum is schoonste van Nederland

Winkelcentrum Glacisweg uit Maastricht is verkozen tot 'Schoonste winkelgebied van Nederland 2018'. De Limburgse gemeente zelf viel ook in de prijzen, het werd bekroond tot winnaar in de categorie 'Grote Gemeente'.

Schoonste winkelgebied van Nederland.jpg
De winnaars van de verkiezing 'Schoonste winkelgebied van Nederland'.

De bekendmaking van de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland vond dinsdag 30 oktober plaats. Winnaar Winkelcentrum Glacisweg mag deze titel een jaar lang voeren. Martijn van Weert, projectleider centrumgebieden bij organisator NederlandSchoon, onderstreepte het belang van samenwerken. “De winnaar van deze verkiezing heeft de schone omgeving te danken aan een grote onderlinge samenwerking tussen winkeliers, vrijwilligers en de gemeente. Zwerfafval wordt razendsnel opgemerkt.”

Winnende gemeenten

De gemeente Maastricht werd verkozen tot winnaar in de categorie ‘Grote gemeente’, de gemeente Súdwest-Frylân in de categorie ‘Middelgrote gemeente’ en de gemeente Veere in de categorie ‘Kleine gemeente’. Die laatstgenoemde categorie was er dit jaar voor het eerst. Centrum Leeuwarden geldt als Grote Stijger 2018.

Voor de verkiezingen zijn de afgelopen maanden 581 winkelgebieden onderzocht in 125 verschillende gemeenten. “Het aantal deelnemende gemeenten is dit jaar met 60 procent gestegen”, liet directeur Helene van Zutphen van NederlandSchoon weten. “De betrokkenheid is groot met een mooi resultaat tot gevolg. De winnende gemeenten scoren goed op beheer, samenwerking, voldoende afvalbakken, betrokkenheid en schone gevels.”

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website