Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 06 november 2018

VDL HMI en Ferro-Fix sluiten deal voor werk en onderdelen

VDL HMI gaat exclusief onderdelen leveren aan Ferro-Fix voor de productie van afvalcontainers en straatmeubilair. Ferro-Fix zet voortaan enkele producten van VDL HMI in elkaar.

Beide bedrijven hebben daarvoor op 6 november een overeenkomst gesloten. De leverancierssamenwerking is al enkele jaren geleden ontstaan, maar via deze nieuwe overeenkomst is de verbintenis ook én exclusief voor de komende tijd bezegeld. In de voorliggende periode zijn beide bedrijven aan elkaar gewend geraakt en dat beviel goed. “Om onze eindklanten sneller en beter te kunnen bedienen moet je elkaar begrijpen, goed aanvoelen en eigenlijk blindelings kunnen vertrouwen. Hier willen wij beiden mee verder en ook in investeren”, motiveert directeur Ferro-Fix Ron Broeders de reden voor de overeenkomst.

Nieuw is wel dat VDL HMI de producten die ze nu elders laat assembleren voortaan in Rotterdam bij Ferro-Fix in elkaar laat zetten. “Bijkomend voordeel is dat met de samenwerking met Ferro-Fix, VDL HMI een aanzienlijke bijdrage aan social return kan leveren. Het voormalige SW-bedrijf Ferro-Fix werkt met een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door uit te gaan van wat de medewerkers wél kunnen is Ferro-Fix in Nederland een voorbeeld geworden van hoe een sociale onderneming commercieel succesvol kan zijn. Iets wat wij als VDL HMI enorm toejuichen en waar wij ons graag langdurig aan verbinden”, vertelt Hans van Raak, directeur VDL HMI.

VDL HMI is actief als toeleverancier voor licht constructiewerk in zowel plaatwerk alsook in buis- en kokerprofiel. Op dit moment zijn er 125 mensen werkzaam. VDL HMI kan in eigen huis zowel halffabricaten als eindproducten produceren.

Ferro-Fix maakt producten van staal zoals afvalcontainers, afvalbakken en stedelijk meubilair. Onderscheidend is dat dit grotendeels door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gebeurt, zonder daarbij in te boeten op kwaliteit, service en prijs. Daarnaast leren jaarlijks twintig tot dertig leerlingen vanuit het praktijkonderwijs, het voorgezet speciaal onderwijs en MBO1, van ervaren medewerkers van Ferro-Fix het metaalbewerkingsvak. Hierin staan de capaciteiten van de leerling centraal. Het van origine Rotterdamse SW-bedrijf zit sinds maart 2017 samen met Bronij bij Bwaste.

Meer weten over BWaste International BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website