Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 06 januari 2021

RAD positief over afsprakensysteem milieustraat

Ruim een week is het afsprakensysteem voor de milieustraat in Westmaas actief. Volgens de RAD zijn de eerste ervaringen positief: er is meer rust en minder vervuiling.

Medio december voerde afvalinzamelaar RAD een afsprakensysteem in om op een veilige en verantwoorde manier de milieustraat in Westmaas open te houden. Dit heeft geleid tot een betere doorstroming en de piekmomenten en lange wachtrijen zijn verdwenen.

Een dag van tevoren dienen bezoekers via de app of de website van de RAD een afspraak te maken. Dankzij dit systeem hoeft de milieustraat niet op drukke momenten gesloten te worden, zoals afgelopen maart en april tijdens de eerste lockdown wel het geval was. Tot nu toe zijn er weinig bezoekers zonder afspraak naar de milieustraat gekomen, laat de RAD weten.

Volgens de inzamelaar heeft het spreiden van bezoekers nog een positief neveneffect. Er is meer rust en overzicht, waardoor het afval nog meer en beter in de juiste containers wordt aangeboden. Hierdoor ontstaat er minder vervuiling dan voorheen.

Binnenkort evalueert de RAD het effect van het systeem.