Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 24 augustus 2021

Samen Tegen Voedselverspilling richt zich op broodverspilling

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling start een campagne om broodverspilling onder consumenten te verminderen. Bakkers en supermarkten doen mee.

Samen Tegen Voedselverspilling moedigt Nederlanders aan 'elke boterham' te eten.

Brood is het meest verspilde product door Nederlandse huishoudens, gevolgd door zuivel, groente, fruit, aardappelen en vlees. Al deze producten spelen de hoofdrol tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 t/m 13 september. Vandaag (24 augustus) start echter al een speciale campagne, waarbij de verspilling van brood in de schijnwerpers staat. Met een tv-commercial richt de stichting zich op broodeters en stelt dat elke boterham het waard is om opgegeten te worden. Tijdens de Verspillingsvrije Week wordt die boodschap kracht bijgezet door bakkers en supermarkten, door op 3 miljoen broden de sticker ‘Eet jij ook elke boterham?’ te plakken. 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling stelt dat Nederlanders gemiddeld vier boterhammen per week van de afvalbak kunnen redden, bijvoorbeeld door brood in te vriezen en van oud brood wat lekkers te maken. In één week komt dat landelijk neer op ruim 60 miljoen boterhammen.