Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 december 2023

“Service en onderdelen snel op orde voor Geesink-klanten”

Geesinknorba gaat verder onder de merknaam Haller Benelux. Wat directeur Johan Dingemans betreft gaan klanten er zo min mogelijk van merken.

In 2017 introduceerde GeesinkNorba de eerste volledig elektrische achterlader. De producent van afvalinzamelvoertuigen heeft het financieel echter zo'n 15 jaar moeilijk gehad.
Foto: Sterker in Beeld

“Wat voor ons nu belangrijk is dat klanten van Geesinknorba geen verschil merken als het gaat om service of onderdelenleveranties”, zegt Johan Dingemans, directeur van Haller Benelux. Eind vorige week maakte moederbedrijf Zoeller Groep, dat weer onderdeel is van de Duitse Kirchhoff Gruppe, bekend dat ze door wil met het vorige maand failliet verklaarde Geesinknorba.

“Zoeller heeft de materiele activa van Geesinknorba overgenomen”, vertelt Dingemans. “Het gaat dan om de locaties in Emmeloord, Amsterdam en de regio Rijnmond. We bekijken nu hoe we de productie weer kunnen opstarten, die heeft toch even stilgelegen. Doel is om te zien wat we weer rendabel kunnen opstarten. Vervolgens kunnen we kijken of we nieuwe overeenkomsten kunnen sluiten met de voormalige klanten van Geesinknorba.”

Personeel

In Nederland bood Geesinknorba werk aan zo’n 300 mensen. Die keren in het nieuwe jaar niet allemaal terug in de nieuwe organisatie. “Alle contracten lopen af op 31 december 2023, waarna we op 2 januari 2024 weer 125 mensen aannemen bij Haller Benelux”, legt hij uit. “Het is niet zo dat we dus 175 mensen ontslaan. Veel mensen kozen er de afgelopen tijd voor om zelf weg te gaan. Zowel monteurs als bijvoorbeeld administratieve krachten zijn al elders aan de slag.”

Dingemans verwacht wel dat als de organisatie goed op de rit staat er nog meer mensen kunnen terugkeren. “De kans is groot dat we dan meer mensen nodig hebben, maar we beginnen met een afgeslankt team”, aldus de directeur.

Mededingingsbezwaren

Of de overname van Geesinknorba door de Zoeller Groep nog op mededingingsbezwaren gaat stuiten? Dingemans gaat er niet vanuit. “Mensen binnen de groep die hier veel verstand van hebben, verwachten geen problemen.”

Met de acquisitie van Geesinknorba wil de Zoeller Groep haar portfolio van inzamelopbouwen uitbreiden en tegelijkertijd dus de service en onderdelenleveranties garanderen voor bestaande klanten.